De RK Jozefkerk uit 1953 wordt waarschijnlijk een Koptische kerk.
De RK Jozefkerk uit 1953 wordt waarschijnlijk een Koptische kerk. Foto: Antoon F. Bruggeling

Jozefkerk volgend jaar gesloten, gebouw wordt verkocht

Cultureel

BUSSUM - De Jozefkerk aan de Laarderweg wordt volgend jaar gesloten. Dat maakt het kerkgenootschap bekend. Het kerkgebouw gaat worden verkocht. 

Dat het kerkgenootschap heeft besloten de Jozefkerk te verlaten heeft te maken met een al veel langer teruglopend aantal kerkgangers en helpende handen. "De beslissing was moeilijk, maar we hebben geen andere keus", vertelt Henk van Harmelen van de Jozefkerk. 

De stap om de Jozefkerk te verlaten valt het kerkgenootschap zwaar. Vele Bussumers werden er gedoopt, gevormd of getrouwd.  "De kerk is met dubbeltjes en kwartjes door de parochianen bijeen gespaard in de jaren '50'. Zij zullen na Pasen 2018 voortaan de diensten in de Maria- of Koepelkerk kunnen bijwonen, maar voor veel ouderen in Bussum-Zuid gaat dat waarschijnlijk niet lukken. De Mariakerk is voor hen te ver weg. Er zijn geen chauffeurs meer die hen willen brengen en halen. Ook zo'n probleem", zegt Van Harmelen.

Het kerkgebouw gaat worden verkocht, zeer waarschijnlijk aan de Koptische Kerk Amsterdam. Daar wordt momenteel nog over onderhandeld. 

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant