Afbeelding

Sinterklaas komt met 'andere' Zwarte Pieten naar Bussum

Cultureel

BUSSUM - Sinterklaas komt komende maand met 'andere' Zwarte Pieten naar Bussum. Dat laat de organisatie weten. 

De Zwarte Pieten worden voor een groot deel gewoon zwart, maar zullen wel anders worden dan andere jaren. "Wat we exact gaan doen houden we nog heel even voor ons zelf, mensen zullen het op de dag zelf wel gaan merken", vertelt de organisatie.

De Sinterklaas-organisatie doet geen aanpassing aan het uiterlijk van de Zwarte Pieten vanwege de ontstane commotie daarover door het hele land. "We hebben namelijk geen enkel signaal gehad dat dat nodig is in Bussum", aldus de organisatie. "We doen gewoon eens wat anders dan anders. Volgens ons speelt de kwestie niet heel erg in Bussum, maar vanzelfsprekend volgen we dat op de voet."

Anders dan andere jaren
Sinterklaas komt over twee weken naar Bussum, op zondag 13 november. De komst van de Goedheiligman wordt hoe dan ook anders dan andere jaren.

De Sint komt deze keer aan op het Wilhelminaplantsoen, waar een groot podium komt te staan. De jonge Bussumers kunnen Sinterklaas en de Zwarte Pieten een handje geven en met hen op de foto. Er worden eveneens spelletjes gespeeld door de Zwarte Pieten. Daarna maakt het gezelschap nog een rondje door het centrum van Bussum. 

Uit de krant