Afbeelding

Koningskamer: voor kritische denkers en ter inspiratie

Cultureel

BUSSUM - Voor hen die willen verdiepen en vergezichten: zo wordt de Koningskamer aangeduid. De Remonstrantse gemeente gaat onder deze noemer lezingen en preken organiseren die worden verzorgd door bekende Nederlanders. Het doel is onder andere meer 'traffic' in de kerk te genereren.

Het is dan ook met name bedoeld om met grote namen zoals Maarten van Rossum nieuwe mensen naar het gebouw te krijgen. Annegien Ochtman-de Boer en Rutger Groot van de organisatie vertellen wat het idee is achter de bijeenkomsten. "We willen een programma bieden dat er toe doet en een brede doelgroep aantrekt. Juist ook mensen zonder kerkelijke interesse zijn welkom. Wij vinden het belangrijk dat we niet alleen een kerk zijn die op zondagochtend open is voor een preek. Samenkomen kan ook op andere dagen."

De Koningskamer is een overkoepelende titel voor meerdere activiteiten. Er isAdempauze, maar ook Koningspreken en Koningslezingen. De Koningspreken worden verzorgd door bekende Nederlanders die een verhaal vertellen in een dienst op zondagochtend. "De preken die we tot nu toe hebben ingepland zijn van Pauline Broekema (journalist), Ton Koopman (musicus) en Ankie Broekers-Knol (voorzitter Eerste Kamer). En dan zijn er nog de Koningslezingen die op donderdag- of vrijdagavond zijn. De aftrap is op vrijdag 23 september met Maarten van Rossem over de verkiezingen in de Verenigde Staten. Verder hebben we Carel ter Linden die spreekt over het christelijke geloof, hoogleraar Alexander Rinnooy Kan over de toekomst van Nederland en tot slot schrijfster Claartje Kruijff over haar zoektocht naar zingeving."

De Koningspreken zijn gratis. Kaartjes voor de Koningslezingen zijn te koop bij boekhandel Los of via www.koningskamer.nl.

Uit de krant