Afbeelding

Pannaveldje Godelindedwarsstraat wordt aangepast

Cultureel

BUSSUM - De gemeente gaat al op korte termijn aan de slag om de eerste verbeteringen door te voeren bij het speelveldje aan de Godelindedwarsstraat. Recent klaagden omwonenden over de overlast die ze ervaren omdat het veld erg populair is en het spelen te veel overlast geeft. Daarop was vorige week een overleg tussen alle betrokken partijen.

Op de korte termijn worden al reparaties uitgevoerd. Daarnaast hebben drie buurtbewoners aangegeven om samen met de wijkagent en de jongerenwerkers in gesprek te gaan met de kinderen die op het pannaveld spelen. Tijdens het gesprek is duidelijk naar voren gekomen waar de pijnpunten liggen. Wat betreft de bewoners kan het veldje wel blijven, maar zien ze deze liever in een andere vorm en met aanpassing van de spelregels. De omwonenden zien graag verschillende speeltoestellen voor de doelgroep 1 t/m 12 jaar. 

Wijkwethouder Hendrik Boland heeft aangegeven de klachten serieus te nemen. Begin augustus volgt terugkoppeling vanuit de gemeente naar de buurt. Voor meer structurele oplossingen is meer tijd en overleg nodig. 

Uit de krant