Afbeelding
Weekendtip

Zondag bevrijdingsfestival rond Bussum Centrum

Cultureel

BUSSUM - Bevrijdingsdag wordt in Bussum gevierd op zondag 3 mei met een klein 'festival'. Een legerkonvooi met jeeps, motoren en een tank zal in het dorp stoppen. Er komen podia met daarop muziek- en dansoptredens en bovendien zijn de winkels in het centrum geopend.

De voertuigen van Keep Them Rolling verzamelen rond 9.30 uur rond het Wilhelminaplein, de Havenstraat en de Kapelstraat. Het idee is de motoren op het plein bij de Nieuwe Brink te tonen. Bezoekers kunnen de voertuigen uit de jaren 40/45 van dichtbij bekijken. Deze lichtere voertuigen worden vanaf 11.00 uur vergezeld door de 'zware jongens' zoals tanks, die vanuit Blaricum komen aanrijden. In Bussum wordt het konvooi samengesteld en rijdt dan via de Kerkstraat Bussum weer uit voor een rondrit door de omgeving. Om 15.30 uur stopt de stoet nog een keer op de terugweg rond het Wilhelminaplein.

Op alle drie de straten wordt een podium opgebouwd. Hierop wordt tussen 14.30 en 16.30 uur volop gedanst: quickstep- en foxtrotliefhebbers kunnen een kijkje nemen of meedansen. Er gaat gedanst worden in de stijl van de jaren 40 en 50 met workshops door Dance-Point uit Huizen en er kan vrij worden gedanst. Vanaf 14.30 uur is er livemuziek, verzorgd door diverse jazzbandjes.

Uit de krant