Klassieker uit Godards-oeuvre: 'Alpahville'.
Klassieker uit Godards-oeuvre: 'Alpahville'. Foto: Filmhuis Bussum

Klassieker en heerlijke kinderfilm over Sinterklaas in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Niemand hoeft zich de komende week te vervelen, want Filmhuis Bussum heeft weer een heerlijk programma. Ga bijvoorbeeld naar de klassieker ‘Alphaville, une étrange aventure de Lemmy Caution’.

Jean-Luc Godards intrigerende reis naar het mysterieuze Alphaville, een ambitieuze samensmelting van sciencefiction, pulproman-personages en poëtisch surrealisme, blijft één van de minst conventionele films uit Godards-oeuvre. 

De aankomende weken wordt verder een heerlijke kinderfilm, die helemaal bij deze tijd van het jaar past, vertoond: ‘Trippel Trappel: Dierensinterklaas’. Avontuurlijke én ontroerende animatiefilm waarin de huisdieren ook Sinterklaas willen vieren. Waarom krijgen zij eigenlijk geen cadeaus op pakjesavond, zij zijn toch ook altijd braaf? Heerlijke sintfilm met vrolijke liedjes, ook geschikt voor de allerkleinsten!

In Filmhuis Bussum worden iedere dag van de week verschillende films vertoond. De films die een artistieke en/of culturele waarde hebben komen vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod. Stoelnummers worden toegewezen wanneer een kaartje wordt gekocht. Het filmhuis ligt in het centrum van Bussum aan de Brediusweg 1. Info: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant

Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief