Afbeelding
Foto: Vranz van Maaren

Orgel Anders; vernieuwend initiatief van Stichting Grote Kerk Naarden

Cultureel

NAARDEN - Stichting Grote Kerk Naarden gaat donderdag 14 juli van start met de nieuwe serie ‘Orgel Anders’. Het orgel vormt het muzikale hart van het monumentale kerkgebouw. Al eeuwenlang speelt muziek een belangrijke rol in de kerk.

“Met ‘Orgel Anders’ - de vertrouwde orgelserie in een nieuw jasje - doen we recht aan de orgeltraditie én willen we uitnodigen het orgel vanuit verschillende perspectieven te leren kennen. Een fris, gevarieerd programma van vijf orgelconcerten is het resultaat. Ieder concert heeft een originele invalshoek, met bijzondere en bevlogen uitvoerenden van ver en dicht(er) bij huis”, aldus Ellen Snoep, directeur Stichting Grote Kerk Naarden.

14 juli 2022: Liszt & More - Hannes Minnaar. Het lijkt een goed bewaard geheim, maar de beroemde meesterpianist Hannes Minnaar is ook organist! Op 14 juli betovert hij ons op het monumentale grootorgel met Liszt & More. Op het programma staan: Bach (BWV 564), Matter (Vater Unser) & Liszt (Ad nos).

Als prijswinnaar van de internationale concoursen in Genève (Concours de Genève, tweede prijs, 2008) en Brussel (Koningin Elisabeth Wedstrijd, derde prijs, 2010) wist Minnaar als pianist internationaal de aandacht op zich te vestigen. De Borletti-Buitoni Trust kende hem in 2011 een van hun prestigieuze beurzen toe. Minnaar soleerde bij vele orkesten, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Nationaal Orkest van België. In 2012 ontving hij de Edison Klassiek Debuutprijs, in 2016 de Nederlandse Muziekprijs. 

Zeer trots

Ook als kamermusicus is Minnaar actief. Met zijn Van Baerle Trio won hij prijzen op concoursen te Lyon (CIMCL, eerste prijs, 2011) en München (ARD, tweede prijs, 2013). De discografie van Hannes Minnaar ontving de hoogste lofbetuigingen. Zijn debuutalbum met werk van Ravel en Rachmaninoff won een Edison in 2012. Snoep: “Wij zijn zeer trots dat Minnaar op 14 juli op het grootorgel van Grote Kerk Naarden het startsein geeft voor ‘Orgel Anders’. Na dit concert staan nog vier bijzondere concerten op stapel, waarin onder anderen de beroemde Franse organist Emmanuel Hocdé en beiaardier Boudewijn Zwart (met een mobiel carrilon!) hun opwachting maken.”

Concerten in de serie ‘Orgel Anders’: - 14 juli: Liszt & More - Hannes Minnaar - 28 juli: Organic Romantic - Wybe Kooijmans - 11 augustus: Bell Moods - Boudewijn Zwart & Wybe Kooijmans - 25 augustus: l’Orgue Mélomane - Emmanuel Hocdé - 11 september: Orgel als Monument  - Wybe Kooijmans. Meer info over deze voorstellingen: www.grotekerknaarden.nl/agenda. Kaarten zijn online te koop. Een kaartje kost 12,50 euro per stuk. Het concert op 11 september is gratis i.v.m. Open Monumentendag.

Stichting Grote Kerk Naarden is sinds 1993 verantwoordelijk voor het behoud en de exploitatie van het monumentale kerkgebouw Grote Kerk Naarden. De komende jaren ontwikkelt Stichting Grote Kerk Naarden het gebouw verder als muziekpodium, erfgoedlocatie en bijzondere verhuurlocatie.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Vrienden hoeven het niet te zeggen, toch? En het ov slaapt hier. Algemeen 11 aug, 15:00
Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief