Uit 'The Capote Tapes'.
Uit 'The Capote Tapes'. Foto: Filmhuis Bussum

Drama’s, docu’s en troostrijke muziek in Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Ga terug in de tijd met een reconstructie, een politiek of een Frans drama óf kom kijken naar de nieuwe film van Hany Abu-Assad! Houd je het liever bij de hedendaagse realiteit? Dan is ‘Invisible Demons’ en goede keuze. Ook is er weer een aantal specials die het filmhuis graag (nogmaals) bij de mensen onder de aandacht wil brengen. Dus lees snel verder! 

Premières 
‘Feast’: dramatische reconstructie van de spraakmakende Groninger hiv-zaak, telkens vanuit een nieuw perspectief.
‘Leave No Traces’: spannend politiek drama over de Poolse Jurek die als getuige van politiegeweld plotseling staatsvijand nummer één wordt. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
‘Illusions Perdues’: Frans kostuumdrama naar het gelijknamige boek van Honoré de Balzac en winnaar van zeven César Awards, waaronder die voor Beste Film!
‘Huda’s Salon’: kapster Huda chanteert de jonge Palestijnse moeder Reem en dwingt haar te spioneren voor de Israëlische geheime dienst. Regisseur Hany Abu-Assad ontving voor zijn eerdere films ‘Paradise Now’ en ‘Omar’ al een Oscarnominatie.
‘Invisible Demons’: indrukwekkende documentaire die laat zien dat toegang tot basisbehoeftes als schone lucht en drinkwater steeds minder vanzelfsprekend wordt.

Specials 
‘The Capote Tapes‘: eenmalige vertoning over de extravagante auteur Truman Capote (‘Breakfast at Tiffany’s’) op woensdag 1 juni. Er zijn nog kaartjes!
‘Lief Indië’: zondagmiddag 12 juni vertonen wij deze documentaire over de tijdloze troost van Krontjong-muziek. De kaartverkoop is gestart!

Deze week te zien op Picl 
‘Housewitz’: in deze tragikomische documentaire onderzoekt Oeke Hoogendijk haar excentrieke moeder.
‘Amélie’: dit je kans om de magie van de meest succesvolle Franse film aller tijden te (her)beleven! (Vanaf 27 mei beschikbaar.)

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant