Afbeelding
wegens succes in Majellakapel

Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum

Cultureel

BUSSUM - Het bijzondere duo Tim Kliphuis en de Rosenbergs staan binnenkort op de planken in Bussum. Het optreden staat gepland op zaterdag 28 mei om 20.30 uur in de Tindalvilla aan de Nieuwe ’s-Gravelandseweg 21 te Bussum.

Violist Tim Kliphuis geniet grote bekendheid in binnen- en buitenland met zijn briljante cross-overs van jazz, klassiek en wereldmuziek. Hij maakte al vijf cd’s, die uitbundig werden geprezen in Europa, de Verenigde Staten en Zuid-Afrika. Zijn succesvolle optredens waren onder andere in het Concertgebouw, het North Sea Jazz Festival, het Birmingham Jazz Festival, het Brecon Jazz Festival en het Ottawa Jazz Festival. Hij studeerde aanvankelijk klassiek viool aan het Amsterdams Conservatorium en leerde improviseren in de stijl van Stéphane Grappelli terwijl hij samenwerkte met de Nederlandse Sinti-gemeenschap. In 2006 begon Kliphuis klassieke, folk- en wereldmuziek te combineren met gipsyjazz en trad hij regelmatig op buiten de jazzwereld, in het Concertgebouw en volksfestivals zoals Celtic Connections. Kliphuis trad eerder in mei 2018 op in de Tindalvilla met zijn trio.

Johnny en Mozes Rosenberg behoren met hun neef Sani van Mullem tot de muzikale familie Rosenberg. Anders dan de jazz violist Kliphuis, die klassiek werd geschoold, leerden de Rosenberg nooit muzieknoten lezen en speelden zij van jongs af aan alleen op het gehoor, wat bepaald geen beletsel vormde om een grote naam te worden op het gebied van gipsy jazz. De combinatie van deze virtuoze musici levert een zeer gedreven manier van musiceren op.

Kaarten 25 euro, inclusief consumpties via reserveren@tindal.nl. Contact: info@tindal.nl of via de telefoon 035-6922947 en 06-40011245.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief