Het is voorbij voordat je het ziet. Alkyd op paneel.
Het is voorbij voordat je het ziet. Alkyd op paneel. Foto: Kees Boer

Kunstroute in Muiden

Cultureel

MUIDEN - De kunstroute die om de twee jaar wordt georganiseerd door het Kunstcollectief Muiden /Muiderberg (KCMM) vindt dit jaar (14 en 15 mei van 11.00 tot 17.00 uur) plaats in de oude vesting van Muiden. De route vindt normaal begin oktober plaats, maar moest vanwege de corona-epidemie een half jaar worden uitgesteld. 49 Kunstenaars van het collectief en extern exposeren op 21 Iocaties.

Bij het samenstellen van de route is behalve op kwaliteit ook gelet op diversiteit: schilderkunst, beeldhouwkunst, fotografie en sieraadkunst zijn alle ruim vertegenwoordigd. De route en een werk van iedere deelnemers zijn te zien via de website van het collectief: kunstcollectiefmuiden-muiderberg.nl.

Bijzonder is dat zich onder de deelnemers drie voormalige gynaecologen en een verloskundige bevinden: Kees Boer, Peter Hein, Evert van Rijssel en Marie-Therese Willekens (locaties 19, 8, en 17). Naast de individuele deelnemers laten op locatie 3, het kunstgebouw in de Prinses Irenestraat 3, de cursisten van Riet Blüm hun ‘beeldenverhaal’ zien. Verder wordt de route ook opgevrolijkt door kinderkunst gemaakt onder leiding van het kunstcollectief in samenwerking met de stichting Versa kinderwerk en Club ‘t Slovie.

Uit de krant