Afbeelding
Foto: Dennis A-Tjak

Flower Power: bloemportretten van Dennis A-Tjak bij Rijksmuseum Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - Rijksmuseum Muiderslot toont tot en met 12 juni 2022 bloemportretten van Dennis A-Tjak. In de presentatie Flower Power toont deze fotograaf zijn fascinatie voor historische bloemensoorten zoals de tulp. 

Zijn fascinatie leidde hem ook naar Indonesië en Suriname van waaruit nieuwe bloemen en planten in het verleden naar ons land werden geïmporteerd. De werken van A-Tjak vertellen verhalen van schoonheid, kwetsbaarheid en vergankelijkheid:

“Bloemen zijn voor mij een metafoor voor mijn emoties. Gevoelens van blijdschap en ontroering, maar ook van overpeinzing en somberheid. Elke bloem die voor mijn camera verschijnt, bewerk ik zo totdat het beeld samenvalt met mijn gemoedstoestand. Elke bloem vertelt een deel van mijn verhaal. Het stoere kasteel van het Muiderslot met zijn prachtige tuinen vormt een geweldig decor voor mijn werk”, vertelt fotograaf A-Tjak.

Audiotour
Bloemen en het Muiderslot zijn al eeuwen onlosmakelijk met elkaar verbonden, zowel binnen als buiten. In een speciale audiotour horen bezoekers hier meer over. Op 21 mei verzorgt A-Tjak een workshop bloemfotografie in de tuinen van het Muiderslot.

Dennis A-Tjak werd in 1961 in Paramaribo geboren waar zijn grootvader directeur was van de stadstuin. Als kind wilde Dennis al schilder of bloemist worden. Hij werd uiteindelijk fotograaf met bloemen als specialiteit. Hij maakte naam met een indringende serie portretten van oude tulpenrassen die te zien was in Paleis Het Loo. Ook exposeerde hij in het West-Fries Museum met een fotoserie over de Indonesische flora die in de 17de en 18de eeuw door de VOC in Nederland werd geïmporteerd.

Kijk voor meer informatie en kaartjes op www.muiderslot.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Afbeelding
Brandweer Nederland roept iedereen op om rookmelders in huis op te hangen Algemeen 24 jun, 11:22
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief