Afbeelding
Foto: AV fotografie

Jon van Eerd met Harrie Neemt de Benen in Spant!

Cultureel

BUSSUM - Na de lockdown hebben de theaters hun deuren weer geopend en kan het publiek weer genieten van mooie voorstellingen. Zo ook Jon van Eerd die met zijn nieuwe voorstelling Harrie Neemt de Benen naar de Nederlandse theaters komt. 

Op zaterdag 2 april is deze voorstelling te zien in het Spant! in Bussum. Kijk voor kaarten op www.spant.org.

In Harrie Neemt de Benen speelt acteur Jon van Eerd politieagent Harrie die samen met zijn neef Barrie een ‘huis van plezier’ probeert op te rollen. Echter de twee dienders zijn niet al te snugger en madame Claude en haar assistente Natalie zijn de twee steeds te snel af. “Ik ben enorm blij met de cast van Joey Schalker, Margo Dames en Arie Cupé. Het is heerlijk om met deze mensen te werken”, zegt Jon van Eerd. “En natuurlijk met mijn vaste regisseur Caroline Frerichs met wie ik de technieken van komische theaterstukken deel. Humor doorkruist mijn werk maar ik zou het niet echt in een hokje kunnen stoppen. Het is een combinatie van veel genres. Het fysieke van Mr Bean zit erin, maar ook de pure klucht van John Cleese en ook brutaal cabaret.”

Wat voor Jon van Eerd als een paal boven water staat is dat het publiek van Harrie moet houden. “Juist in deze ingewikkelde tijden hoop ik met mijn voorstelling de mensen mee te kunnen nemen op een mini-vakantie waarbij ze corona even vergeten en meegaan in een achtbaan van plezier. Dat is echt het doel van onze voorstelling”, zegt hij. “En wees nou eerlijk. Er is toch niets gezonder dan lachen.”

Uit de krant