Saxofonist Arno Bornkamp.
Saxofonist Arno Bornkamp. Foto: PR

Meestersaxofonist Arno Bornkamp en pianist Jan Lust in Tindalvilla

Cultureel

BUSSUM - Saxofonist Arno Bornkamp en pianist Jan Lust treden zaterdag 12 februari op in de de Tindalvilla aan de Nieuwe ‘s-Gravelandseweg. Op het programma staan werken van Claude Debussy, Joseph Reyelandt, Piet Swerts en Cesar Franck.

Vanwege de coronabeperkingen voeren de musici het programma tweemaal uit; om 19.00 uur en om 20.30 uur. Hierdoor kunnen toch nog tachtig liefhebbers en belangstellenden van hun briljante spel genieten. Dat aantal bezoekers is minimaal nodig om de musici naar behoren te kunnen betalen, laat organisator en artistiek leider Hans Roelofsen weten.

Arno Bornkamp sloot in 1986 zijn opleiding aan het Amsterdams Conservatorium cum laude af en won vele prijzen onder andere de Vriendenkrans van het Concertgebouw en de Nederlandse Muziekprijs. Sinds zijn solodebuut in Rome in 1982 met het Concertino van Jacques Ibert speelde hij meer dan tweehonderd concerten met orkesten over de hele wereld, gaf masterclasses en was te gast op festivals in vele landen van Europa, de Verenigde Staten, Japan en Zuid-Amerika. De vele cd’s die hij sinds 1990 heeft gemaakt hebben nationaal en internationaal veel lof geoogst. Naast zijn solo-carrière is Bornkamp een fervent kamermuziekspeler en gerenommeerd docent saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam.

Jan Lust behaalde zijn master piano en kamermuziek cum laude aan het Lemmensinstituut in Mechelen en vervolgde zijn studie aan de Rubin Academy in Tel Aviv. Hij trad op als solist, kamermusicus en liedbegeleider in heel Europa en is verbonden als docent aan de KHB in Brussel.

Kaarten kosten 25 euro en kunnen gereserveerd worden via www.tindal.nl Aanmelden is noodzakelijk via reserveren@tindal.nl in verband met met de indeling in twee groepen. Info: 06-40011245.

Uit de krant