Afbeelding
Foto: NIPF

Naarden International Piano Festival presenteert programma 2022

Cultureel

NAARDEN - Het programma voor de vierde editie van Naarden International Piano Festival is bekend. Van 28 april tot en met 1 mei staat Naarden-Vesting in het teken van de mooiste pianomuziek door jong pianotalent, maar ook meesterpianisten Nino Gvetadze, Imogen Cooper en Alexander Gavrylyuk zullen te gast zijn bij NIPF 2022. 

Traditiegetrouw opent pianiste en artistiek leider van het festival Nino Gvetadze NIPF op donderdag 28 april. In de Grote Kerk van Naarden zet zij samen met het Ruysdael Kwartet twee van Beethovens meesterwerken tegenover elkaar: Pianoconcert op. 61a, ooit geboren als een vioolconcert, en Pianoconcert nr. 4. Dit concert zal tevens live te horen zijn op NPO Radio 4. 

Op vrijdagavond speelt niemand minder dan Imogen Cooper, die in 2021 werd benoemd tot Dame Commander of the Order of the British Empire vanwege haar grote verdiensten in de klassieke muziek, een recital in BIJ ANDREAS. Op het programma staan virtuoze werken van Ravel en Liszt, naast Schuberts Pianosonate in a mineur, D 845. De Oekraïense pianist Alexander Gavrylyuk sluit het festival op zondagmiddag 1 mei af met muziek van Debussy, Liszt, Beethoven en Rachmaninov.

Jong pianotalent

Zoals altijd speelt jong pianotalent de hoofdrol tijdens Naarden International Piano Festival. Zes pianostudenten krijgen tijdens NIPF 2022 de kans om hun netwerk uit te bouwen in het werkveld, spreken met de meesterpianisten, wonen workshops bij én spelen ieder een recital in BIJ ANDREAS, waarvan ze het programma zelf samen stellen. Deze concerten vinden plaats op zaterdagmiddag 30 april. De zes deelnemende studenten worden binnenkort bekend gemaakt.

Tickets voor Naarden International Piano Festival 2022 zijn hier te koop.

Uit de krant