Beddenkoets met symbolen.
Beddenkoets met symbolen. Foto: PR

Vier Valentijnsdag in het Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van onze voorouders? Kom dan 14 februari ‘s avonds naar Rijksmuseum Muiderslot. Tijdens twee speciale Valentijntours horen de bezoekers alles over liefde en erotiek in het verleden. Zij krijgen geheid rooie oortjes en komen gegarandeerd verliefder thuis! Vooraf wel even kaartjes reserveren.

Erotiek prikkelt de verbeelding, wekt begeerte en maakt nieuwsgierig. Onze voorouders wisten dat ook en waren bepaald niet preuts… Hoe zagen liefde en erotiek er in de 17de eeuw uit? Wat gebeurde er in het kasteel allemaal achter de gordijnen van de beddenkoets? Mocht je houden van wie je wilde of werd dat voor je bedacht? Dat en meer wordt bij kaarslicht uit de doeken gedaan in een zinnenprikkelende rondleiding.

Liefdesliederen en liefdesdrankjes

Bezoekers worden in het museumcafé ontvangen met een speciaal liefdesdrankje. Daar brengt troubadour Lucas Florent met zijn liefdesliederen bij velen een blos op de wangen, zelfs bij de meest stoere geliefden… Wie alvast wat voorkennis wil, kan luisteren naar de podcast ‘Muiderslot tussen je oren’, aflevering 3 over slaapkamergeheimen. Daarin vertelt een historisch pornologe meer sappige details over het liefdesleven van vroeger. In de webshop van het Muiderslot is ook een verleidelijk Valentijnpakket te bestellen.

Praktische informatie

Op maandag 14 februari 2022 is het Muiderslot open van 18.00 tot 22.00 uur. Er worden twee rondleidingen in het Engels gegeven, om 19.10 uur en om 20.10 uur. Vooraf reserveren van een kaartje is verplicht. Dat kan hier! Alle bezoekers vanaf 13 jaar moeten een coronatoegangsbewijs tonen bij de entree. Ook is het dragen van een mondkapje in het kasteel verplicht.

Uit de krant