De prachtige Grote Kerk in Naarden.
De prachtige Grote Kerk in Naarden. Foto: Vranz van Maaren

Magistrale Momenten; vernieuwend initiatief van Stichting Grote Kerk Naarden

Cultureel

NAARDEN - De cultuursector opent eindelijk weer haar deuren, zo ook Grote Kerk Naarden! Op zondagmiddag 6 februari presenteert Stichting Grote Kerk Naarden de start van de nieuwe serie Magistrale Momenten. Een serie voorstellingen met crossovers tussen muziek, dans en erfgoed.

Magistrale Momenten gaat over inspiratie, de ruimte verkennen, ontmoeten en proeven. Alle zintuigen worden geprikkeld in een muzikale ervaring omlijst met verrassing. De eerste serie bestaat uit vier voorstellingen. Elk onderdeel is anders. “In deze eigen programmering legt Stichting Grote Kerk Naarden de verbinding tussen nieuwe kunstvormen en het eeuwenoude gebouw. Met het programma willen we verrassen en bestaande bezoekers, maar vooral ook nieuw publiek aanspreken”, aldus Ellen Snoep, directeur Stichting Grote Kerk Naarden.

Sopraan Laetitia Gerards en pianist Thomas Beijer brengen verschillende klassieke stukken die in Grote Kerk Naarden vleugels krijgen. Van echt klassiek tot een vleugje jazz en zelfs tango. Componisten zijn onder anderen Kurt Weill en Astor Piazzolla. Ook zijn er eigen liederen d Beijer speciaal voor Gerards heeft gecomponeerd. De eeuwenoude relatie tussen kunst en erfgoed krijgt een nieuwe invulling.

Topduo

Laetitia Gerards (1993) begint op haar 5de met cello spelen. Op haar 19de meldt ze zich bij het Conservatorium van Amsterdam, om in 2016 summa cum laude af te studeren in operazang. Gerards wint de eerste prijs op het Junior Deutekom Concours én het Prinses Christina Concours. Later volgt de Concertgebouw Young Talent Award en sindsdien treedt zij wereldwijd op. In 2020 krijgt zij een hoofdrol bij de Nationale Reisopera. En leuk weetje: sinds 1 januari 2022 is Laetitia te zien in ‘Wie is de Mol’.

Meesterpianist Thomas Beijer (1988) heeft een breed repertoire: van 17de-eeuwse muziek tot en met hedendaagse composities. Hij heeft speciale affiniteit voor Spaanse muziek. Beijer is een gepassioneerd kamermusicus en vaste gast bij Camerata RCO, het kamermuziekensemble bestaande uit leden van Het Koninklijk Concertgebouworkest. Sinds 2019 is hij artistiek directeur van de Young Pianist Foundation. Hij componeerde de liederencyclus ‘A Lock without a Key’- geïnspireerd door de Covid-19 lockdown - voor Gerards. Het tweetal brengt tijdens deze magistrale voorstelling muzikale schoonheid in het sfeervol verlichte gebouw.

Andere Magistrale Momenten staan op de agenda voor 10 maart (orgel & tango), 12 mei (dans) en 9 juni (kamermuziek). Een kaartje kost 26,50 euro per stuk inclusief een drankje en garderobe. Het is ook mogelijk een hele reeks in serie te kopen tegen een aantrekkelijk tarief. Voor drie concerten is de prijs 75 euro en vier concerten kosten 99 euro. Meer info over deze voorstellingen via www.grotekerknaarden.nl/agenda (ter info: Spant Bussum verzorgt de kaartverkoop van diverse programma’s van Grote Kerk Naarden). 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring De geschiedenis van Muier Schipperbitter Algemeen 22 mei, 11:52
Afbeelding
Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven Natuur en Milieu 21 mei, 15:08
Afbeelding
Catherine Keyl | Zaterdagportret ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’ Mensen 21 mei, 08:00
Afbeelding
Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los Bedrijven 20 mei, 16:00
Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief