Afbeelding
Foto: PR

Team Podium deMess: ‘Onze gebeden zijn verhoord’

Cultureel

NAARDEN - “Onze gebeden zijn verhoord, niet in de laatste plaats geholpen door de succesvolle actie Theater Kapsalon van afgelopen woensdag. We zijn blij, we zijn open en we gaan weer draaien met mooie voorstellingen”, laat het team van Podium de Mess weten.

Er zullen wat aanpassingen zijn bij de aanvangstijd, zoals onder andere bij Aznavour Mon Amour, maar daarover krijg de gasten persoonlijk bericht. Ook blijft het aantal plaatsen voorlopig nog beperkt vanwege de anderhalve meter regel.”

Dus boek snel voor bijvoorbeeld de klassieke concerten, het optreden van Robert Jan Stips, waarvoor je zelf verzoekjes kunt indienen, twee prachtige lezingen over kunstenaarskoppels, jeugdprogramma, jazz en cabaret. Medicijnen voor de ziel! DeMess houdt zich aan de coronaregels. “We scannen je QR-code voor toegang. Dat kost iets meer tijd. Fijn als je op tijd bent.”

Mess klassiek

Het Freling Trio (zondag 30 januari om 11.00 uur): het trio bestaat sinds 2006 en speelt een gevarieerd klassiek repertoire, van 18de eeuwse tot hedendaagse composities. Het trio bestaat uit Nicole Freling (fagot), Ella Broekstra (klarinet) en Max Meima (piano). De drie musici zijn enthousiaste, ervaren amateurs. In deMess spelen zij werken van bekende en minder bekende 19de- en 20ste-eeuwse componisten, te weten Michael Glinka, Louise Farrenc, Max Bruch, Otto Ketting en Natalia Rusu-Kozulina. 

Julija Hartig & Reineke Broekhans , ‘Dark Velvet’ (donderdag 10 februari om 20.30 uur): voor D a r k V e l v e t heeft violiste Julija Hartig componisten gevraagd om voor haar nieuw werk te schrijven. De componisten zijn - net als Julija zelf - van Servische/Nederlandse bodem. Het is een symbolische brug tussen haar twee thuislanden en de daarbij behorende culturen.

Mess literair

Het feest der Poëzie met ‘Herman Gorter, Verzen ‘1890’ (zondag 30 januari om 15.30 uur): voordrachtskunstenaar Simon Mulder en klankveldartiesten Brian Sinnema en Jesper Doolaard brengen nummers van de cd ‘Herman Gorter - Verzen 1890’. Klassiek muziekduo Saskia de Man en Daan van de Velde brengt bijzondere en nauwelijks uitgevoerde liederen op teksten van Gorter en Uitgeverij HetMoet presenteert een nieuwe bloemlezing. Verder zie je de enig bekende filmbeelden van Gorter van filminstituut Eye en de videoclip ‘In de zwarte nacht’.

Mess lezing

Gerda van Ham , ‘De kunst van de Kruisbestuiving ‘Auguste Rodin en Camille Claudel’ (woensdag 2 februari om 14.30 uur): eerste van een serie van zes lezingen over koppels uit de kunstgeschiedenis over hun werk, intenties, aspiraties en samenwerking. Dat kunnen twee kunstenaars zijn die samenwerkten, elkaars muzen werden, of begonnen als liefdespaar en uiteindelijk andere wegen insloegen.Tussen 1882 en 1892 beleefde Rodin een tumultueuze amoureuze verhouding met zijn 24 jaar jongere leerlinge Camille Claudel.

Lieske Tibbe, ‘Henriëtte en Richard Roland Holst in ‘t Gooi’ (dinsdag 8 februari om 14.30 uur): dichteres Henriette en beeldend kunstenaar Richard Nicolaüs Roland Holst woonden van 1896 tot 1919 in ‘s Graveland en Laren. Hoe woonden en werkten zij daar? Henriette heeft in haar memoires geschreven over hun wonen in het Gooi, en Richard heeft het landschap en de bewoners in beeld gebracht.

Mess muziek

Maurits Fondse, Britta Maria en Oleg Fateev, ‘Aznavour mon Amour’(vrijdag 4 februari om 19.00 uur en 20.45 uur): Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven. Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse en accordeonist Oleg Fateev. Met chansons in het Frans en een enkele (eigen) vertaling naar het Nederlands.

Robert Jan Stips, ‘RJSOLO’ (zaterdag 5 februari om 20.30 uur): Stips stelt elke avond ‘RJSolo’ weer opnieuw samen, zo heeft het publiek ook de mogelijkheid mee te doen in de keuze van de te spelen songs (inmiddels zo’n vierhonderd), door een of meer verzoeknummers in te dienen, waardoor elke avond ‘RJSOLO’ weer verrassend anders kan zijn. Een altijd gevarieerde avond vol bijzondere popmuziek waarin de tijd voorbij vliegt. Vraag je eigen verzoekje tot een etmaal tevoren aan via verzoekjes@stips.net! 

Veronique Hofman, Pieter Schell, Bram Rutten, ‘Ode aan Steven Sondheim’ (zondag 6 februari om 15.30 uur): Na eerdere odes aan Kurt Weill en Ramses Shaffy brengen Veronique, Pieter en Bram nu een ode aan Steven Sondheim (geboren 1930) met een gevarieerd programma songs uit zijn musicals. Sondheim is de bekendste musical-componist in de USA. Hij schreef zowel de muziek als de teksten voor zijn werk (uniek!) waarmee prachtige liederen ontstonden en won daarmee zeventien awards uit 31 nominaties. 

Mess cabaret

Lotte Velvet, ‘Ondergrond’ (zaterdag 12 februari om 20.30 uur): Lotte Velvet won in 2020 met haar voorstelling ‘Ondergrond’ de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Door middel van muziek, spoken word en personages geeft zij een stem aan mensen die ook worstelen met de wereld en controle proberen te houden.

Mess jeugd

Think, ‘Er was weer...Doornroosje’ (zondag 13 februari om 11.00 uur): als Doornroosje wordt geboren beledigen haar ouders de boze heks. Als wraak zal iedereen honderd jaar slapen. Pas als ze gekust wordt, wordt ze weer wakker. Doornroosje heeft hierdoor zoveel gemist dat ze besluit om alles in te halen. Ze wil voor altijd wakker blijven, want slapen is zo saai!

Mess jazz

Mirjam van Dam, ‘Eerbetoon aan Ella Fitzgerald’ (zondag 13 februari om 15.30 uur): Mirjam van Dam (zang), Berend van den Berg (piano), Joost Kesselaar (drums), Niels Tausk (bas en trompet) brengen een eerbetoon aan Ella Fitzgerald. Mirjam vertelt hoe Ella’s carrière ooit een vlucht nam met het winnen van een talentenjacht in The Apollo Theatre, en vertolkt op overtuigende en swingende wijze de hoogtepunten uit haar carrière, tot en met haar treurige einde.

Elke zaterdagochtend staan de deuren van Podium deMess aan het Adr. Dortsmanplein wijd open. Belangstellenden zijn welkom om de expositie van Marie-Claire Greve te bezoeken. “Koop een kaasje of boeket op de gezellige weekmarkt en kom daarna bij ons binnen voor een heerlijke koffie. Ons marktcafé is open van 10.00 tot 13.00 uur.”

Volg ons via de agenda op www.demess.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring De geschiedenis van Muier Schipperbitter Algemeen 22 mei, 11:52
Afbeelding
Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven Natuur en Milieu 21 mei, 15:08
Afbeelding
Catherine Keyl | Zaterdagportret ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’ Mensen 21 mei, 08:00
Afbeelding
Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los Bedrijven 20 mei, 16:00
Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief