Afbeelding
Foto: Dido de Wolf

Rijksmuseum Muiderslot opent met vol winterprogramma

Cultureel

MUIDEN - Rijksmuseum Muiderslot is weer open! En zoals gebruikelijk is er weer een vol en afwisselend programma voor jong en oud.

Kom dus genieten van het Winterkasteel en breng tot en met 6 maart ook je schaatsen mee (geen noren) om te zwieren en zwaaien op de ijsbaan die toegankelijk is voor iedereen met een geldig toegangsbewijs. 

Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Snuif de winters van vroeger op en bewonder de fraai gedekte tafels. Of het leven in een kasteel in de winter altijd zo warm, ontspannen en gezellig was, hoor je tijdens de winterse audiotour. Laat je verrassen door de verhalen of speel ouderwetse spelletjes. In de Ridderzaal van het Muiderslot is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen. Honger of dorst gekregen? Dan is het tijd voor een warme chocomelk en iets lekkers in het museumcafé.

Optredens, lekker eten en meer

Naast het Winterkasteel en de ijsbaan, zijn er veel andere activiteiten. Zo zijn er elke laatste zondag van de maand gratis optredens van (nieuwe) makers bij het Muiderslot. Ook kun je op zaterdagen regelmatig komen genieten van historische proeverijen onder leiding van de kasteelkok. Of kom genieten van een heerlijk diner in pop-up restaurant de Maaltuin of ontspannen tijdens een clinic waarin yoga, mindfulness en geschiedenis elkaar ontmoeten. Voor kinderen zijn er regelmatig creatieve workshops.

Valentijntours 

Benieuwd naar de slaapkamergeheimen van vroeger? Kom dan met je Valentijn (of iemand anders) naar Rijksmuseum Muiderslot op maandagavond 14 februari. Tijdens speciale Valentijntours hoor je alles over liefde en erotiek in het verleden. Je krijgt geheid rooie oortjes en komt gegarandeerd verliefder thuis! Vooraf reserveren is verplicht.

Voorjaarsvakantie

Trek er lekker op uit tijdens de krokusvakantie. Van 19 februari tot en met 6 maart viert Rijksmuseum Muiderslot het naderende voorjaar met een creatief en afwisselend programma. Alle informatie vind je op muiderslot.nl/voorjaarsvakantie

Reserveren en kaartjes

Check voor alle activiteiten de agenda op de website en reserveer op tijd via muiderslot.nl/kaartjes. Op de website vind je ook meer informatie over openingstijden, bereikbaarheid, toegangsprijzen en de actuele coronamaatregelen: een coronatoegangsbewijs en een mondkapje binnen zijn verplicht.

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Informatiemarkt vrijwilligersorganisaties in gemeentehuis van Bussum Zorg 26 jun, 12:42
Logo
Afbeelding
Van de Historische Kring George Kauderer van de firma AMROH uit Muiden Algemeen 26 jun, 11:02
Afbeelding
Seizoen BIJ ANDREAS Naarden bekend Cultureel 25 jun, 15:19
Afbeelding
Zomer bij Bibliotheek Gooi en meer Algemeen 25 jun, 11:17
Logo
Afbeelding
Peter Heerschop | Zaterdagportret ‘Als je logisch nadenkt, dan kom je heel ver’ Mensen 25 jun, 08:00
Afbeelding
Zomermarkt in De Palmpit Algemeen 24 jun, 15:36
Logo
Afbeelding
'Ik wil laten zien dat volwassenen ook goede dingen doen' Naardense start inzamelingsactie voor school in Bucha Mensen 24 jun, 14:00
Afbeelding
Scoutingverenigingen kunnen (en konden) subsidie krijgen Algemeen 24 jun, 13:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief