Afbeelding
Foto: Patrick Siemons

‘Wij zijn gesloten, maar Picl is springlevend!’

Cultureel

BUSSUM - Net als de deuren van theaters, musea en niet-essentiële winkels zijn de die van Filmhuis Bussum ook gesloten. Het kerstprogramma lag helemaal klaar, maar het loopt helaas anders, laat het filmhuis haar vaste bezoekers in een nieuwsbrief weten. 

“Het goede nieuws is: we zijn springlevend op Picl!” Daar kan iedereen naar hartenlust de mooiste films blijven kijken. Naast tips wensen de medewerkers hun gasten mooie kerstdagen en hopen ze iedereen na 14 januari weer te zien. 

Dag van de Korte Film
Vandaag, dinsdag 21 december (de kortste dag van het jaar), wordt de Dag van de Korte Film gevierd. Picl heeft een twee online filmprogramma’s samengesteld: een voor volwassenen waarin vijf korte films van eigen bodem zijn gebundeld. Kijk achtereenvolgens naar ‘A Remark You Made’, ‘Pilar’, ‘Watamula’, ‘Pantser’ en ‘Wall#4’. Bij elkaar goed voor bijna anderhalf uur kijkplezier. Ook de kleintjes komen aan bod: voor kinderen vanaf 4 jaar een speciaal kinderprogramma samengesteld met de vijf beste korte films uit Europa. Dus ga mee op avontuur!

Sneak preview
Sinds kort kun je op Picl vanaf iedere dinsdagochtend je ‘sneak-honger’ stillen. Alléén op deze dag van de week kun je van een verrassende voorpremière genieten van een film die binnenkort in het (online) filmtheater wordt vertoond. De filmtitel wordt vooraf niet bekend gemaakt, dat blijft een verrassing tot de film gestart is.

Tips voor kinderfilms op Picl
Zit je met je handen in het haar omdat de kinderen nu extra lang vakantie hebben? Ook dan biedt Picl gelukkig uitkomst! Geniet met elkaar van de onverwachte ‘quality-time’ en kruip samen op de bank met een film voor het hele gezin! Zo is de hartverwarmende kerstfilm ‘Dragon Girl’ nu al op Picl te zien, maar ook de feelgood komedie ‘Mijn Vader is een Saucisse’, over het najagen van je dromen.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant