Afbeelding
Foto: PR

Filmhuis Bussum tijdelijk alle dagen overdag open

Cultureel

BUSSUM - In Filmhuis Bussum worden iedere dag van de week verschillende films vertoond. De films die een artistieke en/of culturele waarde hebben komen vaak in het commerciële circuit te weinig aan bod. Stoelnummers worden toegewezen wanneer een kaartje wordt gekocht. Het filmhuis ligt in het centrum van Bussum, Brediusweg 1. 

Sinds zondag 28 november ziet het bezoek aan het filmhuis er weer iets anders uit. ‘We zijn dagelijks tot 17.00 uur geopend, we houden 1,5 meter afstand (onze filmzalen zijn hier weer op ingericht) en het dragen van een mondkapje is verplicht. Als je hebt plaatsgenomen op je stoel, mag je mondkapje weer af. De coronacheck blijft onveranderd’, staat in de wekelijkse nieuwsbrief van Filmhuis Bussum. 

Maar niet getreurd: vanaf nu is het filmhuis dagelijks overdag geopend. Daarover staat in de nieuwsbrief: ‘Dus je kunt gewoon lekker naar de film. Uiteraard in alle veiligheid, we zorgen ervoor dat er genoeg afstand gehouden kan worden en dat toch iedereen kan genieten van een mooie filmbeleving. We hopen jullie snel weer te zien!’

Premières deze week
Sommige films die in première zouden gaan deze week zijn uitgesteld vanwege het beperkte aantal voorstellingen in de theaters op dit moment. Maar gelukkig zijn er twee hele fijne, nieuwe films die bezoekers kunnen zien: ‘The Hand of God’: regisseur Paolo Sorrentino (’La Grande Bellezza’), bekend om de visuele juweeltjes die hij steeds aflevert, keert terug naar zijn geboorteplaats om zijn meest persoonlijke verhaal tot nu toe te vertellen waarin Maradona een cruciale rol speelt en ‘Captain Nova’: spannend Nederlands sciencefiction-avontuur voor het hele gezin, met humoristische kwinkslagen.

Liever niet de deur uit? Kijk dan een film op Picl!
Wist je al dat je heel eenvoudig de nieuwste films en documentaires thuis kunt kijken, zonder te downloaden? Picl werkt supereenvoudig via de computer, televisie, laptop, tablet of smartphone. En het mooie is: terwijl je thuis een film kijkt, steun je Filmhuis Bussum! Lees hier hoe het werkt en krijg een impressie welke films er momenteel te zien zijn. ‘Wij tippen alvast ‘Herr Bachmann und seine klasse‘, een prachtige documentaire over een leraar die iedereen had willen hebben. De film draait ook nog in onze zalen, maar omdat we nu minder fysieke voorstellingen hebben kun je er dus ook voor kiezen om deze film in je online Filmzaal thuis te bekijken. Veel plezier!’

Kijk op www.filmhuisbussum.nl

Afbeelding

Uit de krant