'Spencer' te zien in het filmhuis aan de Brediusweg.
'Spencer' te zien in het filmhuis aan de Brediusweg. Foto: PR

Kristen Stewart is Lady Di in ‘Spencer’

Cultureel

BUSSUM - ‘Spencer’, de nieuwe film van de bekroonde regisseur Pablo Larraín is een biografisch drama over prinses Diana tijdens een van haar laatste kerstvakanties in het Huis Windsor. Kristen Stewart ís Lady Di: ze wordt geroemd om haar acteerprestaties (en getipt voor een Oscarnominatie). Te zien in Filmhuis Bussum.

‘Do Not Hesitate’: drie jonge soldaten komen met pech midden in de woestijn vast te staan. Wat volgt is een zorgvuldig gedoseerde mix van spanning, wantrouwen, banaliteit en gebeurtenissen die hun onuitwisbare indruk achterlaten op de jonge jongens.

IDFA Extended
Woensdag 17 november vertoont Filmhuis Bussum de openingsfilm van het IDFA: ‘Four Journeys’. Dit is het startsein van het 10-daagse filmfestival, waarvan vijf speciaal geselecteerde documentaires in Filmhuis Bussum te zien zijn!

Women Make Film
Pik nog een aflevering mee van deze roadtrip door de filmgeschiedenis! De delen kunnen prima afzonderlijk bekeken worden.

The Royal Ballet: De Notenkraker (live!)
Het betoverende kerstsprookje ‘De Notenkraker’, op muziek van Tchaikovsky en uitgevoerd door The Royal Ballet, is op donderdag 9 december vanuit Covent Garden via een livestream op het witte doek te zien in Filmhuis Bussum. Een unieke manier om het ballet over het dromerige meisje Clara, haar lievelingspop de Notenkraker en de oorlogszuchtige Muizenkoning en -koningin te beleven. Kaarten zijn nu te koop.

Extra voorstellingen
Wegens groot succes vertonen wij de aankomende week extra voorstellingen van ’100 jaar Charlie Chaplin: The Great Dictator’, ’100 jaar Charlie Chaplin: Modern Times’ en ‘The Doors: Live at the Bowl ’68 Special Edition’. Dus viste je de vorige keer achter het net? Grijp dan nu je kans en koop snel je kaartje!

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Kerstfeest in mei bij Kindcentrum ‘t Mouwtje voor medewerkers Algemeen 20 mei, 09:00
Afbeelding
Tim Kliphuis & Rosenbergs in Tindalvilla in Bussum Cultureel 20 mei, 09:00
Afbeelding
Treinverkeer tussen Utrecht Centraal en Bussum-Zuid ligt plat Algemeen 19 mei, 17:12
Afbeelding
Bussumse Wereld BBQ komt eraan Buurt / wijk 19 mei, 16:30
Afbeelding
De Wilhelminakerk wil een plek zijn voor het hele dorp Benefietconcert voor Wilhelminakerk Algemeen 19 mei, 16:20
Afbeelding
Officier van justitie: 'Eerst straf, dan behandeling' Bussumer die handelde in harddrugs wordt niet geschorst uit voorarrest Politie 19 mei, 15:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief