Afbeelding
Foto: David Kuyken

Carlos Marín Rayo keert terug naar BIJ ANDREAS

Cultureel

NAARDEN - De jonge Spaanse pianist Carlos Marín Rayo keert terug naar BIJ ANDREAS. Op zondag 14 november speelt hij een bloemlezing van zijn favoriete pianomuziek. Op het programma staan onder meer het Rondo in D van Mozart, Debussy’s Pour les Quartes, Carnaval van Schumann en Rondeña van landgenoot Albéniz.

Carlos Marín Rayo maakte begin dit jaar voor het eerst zijn opwachting in BIJ ANDREAS, waar hij grote indruk maakte als een van de master studenten tijdens het Naarden International Piano Festival 2021. Dat concert kon toen helaas alleen online plaatsvinden, maar nu kunnen de bezoekers zijn talent dan eindelijk ‘in het echt’ bewonderen. Het team van BIJ ANDREAS is blij om op deze manier jong pianotalent een podium te bieden en zo een langdurige relatie op te bouwen met een nieuwe generatie musici.

De Spanjaard studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar en mocht, ondanks zijn nog jonge leeftijd, al meerdere prijzen in ontvangst nemen en concerten geven op grote internationale concertpodia. Hij mocht zelfs tweemaal optreden met pianolegende Maria João Pires. Een rijzende ster dus, van wie we ongetwijfeld nog veel gaan horen.

Meer informatie en kaarten via www.bijandreas.nl 

Over BIJ ANDREAS
In de schitterend gerestaureerde Andreaskerk in Naarden-Vesting, nu BIJ ANDREAS, worden sfeervolle, intieme concerten georganiseerd. Daarnaast bieden zij een podium aan jonge talentvolle musici. Ze organiseren naast twee concertseries ook masterclasses voor jong talent, onder begeleiding van professionele musici. Jaarlijks vindt in BIJ ANDREAS ook het Naarden International Piano Festival plaats, waar meesterpianisten en aanstormend talent elkaar ontmoeten.

Uit de krant