Afbeelding
Foto: ViJoS

Smallband ViJoS kan eindelijk weer muziek maken bij Sneeker Dweildag

Cultureel

BUSSUM - Een delegatie van Show- & Marchingband ViJoS uit Bussum reist zaterdag 6 november af naar het Friese Sneek om deel te nemen aan de Sneeker Dweildag. 

In de sfeervolle binnenstad van Sneek wordt dit jaar voor de negende keer het blazersfestival georganiseerd. Een muziekhappening voor Sneek en wijde omgeving, waarbij dweilkapellen uit heel Nederland in twee klassen strijden om de hoogste eer en mooie prijzen. Smallband ViJoS won eerder een derde prijs op het festival.

De Smallband van de Bussumse muziekvereniging ViJoS doet mee in de wedstrijdklasse waarbij gespeeld wordt voor een top 5-plaats waarbij maximaal 500 euro gewonnen kan worden. De band speelt drie keer op verschillende locaties in de historische binnenstad, waar het enorm sfeervol is door de ontelbare grachtjes en vele gezellige horecagelegenheden. Een dag waar de vereniging altijd weer naar uit kijkt, laat een woordvoerder van de muziekvereniging weten.

(Tekst loopt verder onder de foto)

Foto: ViJoS

Mede door de onzekerheid en de coronaomstandigheden is ViJoS pas luttele weken geleden begonnen met het repeteren voor hun deelname. In een raptempo is een mooie muziekset in elkaar gezet en studeren de leden van de band nu snel alles in. “Gelukkig gaat het ons er nu niet om dat we de allerbeste moeten zijn, maar zijn we gewoon heel blij dat we eindelijk weer kunnen genieten van een dag bomvol sfeer en muziek. En dat lukt zeker weten bij de Sneeker Dweildag. Wij zijn blij dat we weer mogen en het publiek mogen entertainen!”

De Smallband van ViJoS bestaat uit een groep enthousiaste leden van de bands van ViJoS en ViJoS Plus en treedt op bij feesten en partijen. Meer informatie over Smallband ViJoS klik hier. Meer informatie over de Sneeker Dweildag vindt u hier.

Uit de krant