Hankie Bruinsma Verbrugh (l) en Ellen Snoep na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst.
Hankie Bruinsma Verbrugh (l) en Ellen Snoep na het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst. Foto: PR

Intensieve samenwerking Podium BIJ ANDREAS en Stichting Grote Kerk Naarden

Cultureel

NAARDEN - Podium BIJ ANDREAS en Stichting Grote Kerk Naarden gaan intensief samenwerken. Een is samenwerkingsovereenkomst is ondertekend. Stichting Grote Kerk Naarden geeft daarmee vorm aan de zakelijke verhuur van BIJ ANDREAS. 

Beide organisaties zijn verheugd over dit complementaire partnership waarmee er een verbinding ontstaat tussen twee prachtige monumentale kerkgebouwen in Naarden-Vesting. Vanaf heden kunnen zakelijke partijen bij Stichting Grote Kerk Naarden terecht voor diverse venues op deze twee locaties. Een nieuwe digitale brochure toont alle mogelijkheden en geeft meer informatie; deze is te vinden op: www.grotekerknaarden.nl/verhuur

Ellen Snoep, directeur Grote Kerk Naarden: “Wij zijn heel enthousiast over de nieuwe samenwerking met BIJ ANDREAS. Deze schitterend gerestaureerde kerk heeft veel te bieden aan nieuwe en bestaande huurders. We kijken ernaar uit om twee prachtige religieus erfgoed-locaties in de vesting samen op de kaart te zetten voor zakelijke verhuur. Wijn zijn Hankie Bruinsma Verbrugh en haar team dankbaar voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Transformeren

Ook Hankie Bruinsma Verbrugh, voorzitter BIJ ANDREAS, is enthousiast: “Het team van BIJ ANDREAS heeft hard gewerkt om de voormalige Andreaskerk in Naarden-Vesting tot concertzaal te transformeren. We zijn nu zover dat we jong muzikaal toptalent kunnen ondersteunen. Een belangrijke doelstelling van de stichting achter BIJ ANDREAS. Door de samenwerking met Stichting Grote Kerk Naarden, is nu ook de zakelijke verhuur geborgd. We zijn enorm trots dat we met elkaar op deze manier kunnen bijdragen aan het behoud van twee prachtige, eeuwenoude gebouwen in de stad. We danken Ellen Snoep en haar team voor de inspirerende samenwerking en kijken uit naar een mooie toekomst.”

De schitterend gerestaureerde Andreaskerk in Naarden heet sinds 2018 BIJ ANDREAS en dient als podium voor activiteiten van de Robert F.W. Bruinsma Stichting. Er worden masterclasses en concerten georganiseerd waarbij jonge talentvolle musici in de gelegenheid worden gesteld om hun talent verder te ontwikkelen en aan een breed publiek te tonen. Dit gebeurt onder begeleiding van professionele musici.

Uit de krant