Afbeelding
Foto: De Gooische Muziekschool

Goede start voor De Gooische Muziekschool

Cultureel

BUSSUM - Na twee jaar van aan en uit, open en dicht heeft De Gooische Muziekschool - actief in Bussum, Laren, Eemnes, Huizen, Weesp en Muiderberg - de wind er weer onder. Ze is haar seizoen goed gestart en probeert de opgelopen schade de komende jaren weg te poetsen.

Op maandag 6 september startte De Gooische Muziekschool haar seizoen. Nu drie weken later is de organisatie tevreden met de toestroom van leerlingen en is er enig herstel te zien na bijna twee zware coronajaren. “De start van een nieuw seizoen geeft altijd veel dynamiek”, zegt directeur Coen Schimmel. “Informatie aanvragen, inschrijvingen en docenten die staan te popelen om weer les te geven.”

(Tekst loopt verder onder de foto) 


 Foto: De Gooische Muziekschool

Afgelopen twee seizoen heeft de muziekschool het zwaar gehad en is er onvoldoende steun van de overheden gekomen. Uitzondering daarop is gemeente Eemnes die een goede compensatie bood. De school heeft daarom een flinke deuk opgelopen. Het is dan ook extra fijn dat bestaande leerlingen de school trouw blijven en nieuwe leerlingen de weg naar de muziekschool weten te vinden.

“Mooi is dat je nooit weet welke cursus dit seizoen weer populair is”, vervolgt Schimmel. “Muziek voor kleuters, musical of dj-lessen? Dit jaar springen bijvoorbeeld de instrumenten cello en accordeon en cursussen voor jonge kinderen erg in het oog. Natuurlijk blijft er veel vraag naar de immer populaire instrumenten piano, gitaar en drum.”

Vertrouwen

De muziekschool is blij met de goede start en ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “We bestaan bijna dertig jaar en zijn een jonge, dynamische en flexibele organisatie. Wij gaan dit seizoen ook weer mooie dingen te doen. Zo staat er 13 november al weer een docentenconcert gepland en twee weken later zijn de leerlingen aan de beurt.”

Wie meer wil weten over De Gooische Muziekschool en haar lesaanbod kijkt op www.degooischemuziekschool.nl 

Uit de krant