Afbeelding
Archieffoto: PR

Puntjes op de i voor Bussum Cultureel-event

Cultureel

BUSSUM - De voorbereidingen voor Bussum Cultureel zijn in volle gang. Vorige week deelden we de titel van de openluchtfilm - ‘Aznavour, le regard de Charles’ - al. “De belangstelling is zo groot dat deze voorstelling inmiddels is uitverkocht”, laat de organisatie weten.

“Door de nog geldende coronamaatregelen waren er slechts 125 plaatsen beschikbaar. Wij hopen volgend jaar weer meer mensen blij te kunnen maken met de openluchtfilm. Kleine tip: houd de website van www.filmhuisbussum.nl in de gaten voor eventuele retouren van reserveringen!”

Optredens

Op zaterdag 18 september vindt tussen 11.00 en 17.00 uur de Creatieve en Culturele Markt met heel veel optredens plaats. Inmiddels hebben zich al ruim vijftig deelnemers gemeld. Ook kunt u persoonlijk kennismaken met medewerkers van deze krant. De kramen staan verspreid over het Wilhelminaplantsoen en de Havenstraat. “Een prachtig programma met optredens van vele professionele lokale artiesten en muziek- en dansverenigingen. Jazz, soul, operette, shanty, latin, swing, pop en blues: je vindt het allemaal op Bussum Cultureel.” De terrassen en podia zijn geopend van 11.00 tot 20.00 uur. “Op het Wilhelminaplantsoen kun je op het terras plaatsnemen en genieten van de vele optredens met theater, dans en muziek. En let op, want er lopen door het dorp ook vele muzikanten, zonnestralen en hele lieve bokjes rond.”

Kunst

Tijdens de Art Fair (zondag 19 september) presenteren ruim twintig kunstenaars uit Gooise Meren en omstreken hun kunstwerken in de tuin van Fort Werk IV. Art Fair is open van 11.00 tot 17.00 uur en vindt plaats aan de Dr. A. Kuyperlaan 1a in Bussum. Tussen 13.00 en 17.00 uur treedt namens het Chamber Music Weesp het duo Le Coultre en VanHees (viool en gitaar) op.

Tijdens de Art Fair organiseren Fier en Filmhuis Bussum tussen 11.00 en 15.00 uur doorlopende filmvoorstellingen van Buurman & Buurman. In de speciaal voor deze ochtend gecreëerde minibioscoop in de Poterne kunnen de allerkleinste kijkers (en ook de wat grotere) genieten van de avonturen van deze grappige buurmannen. Een leuke combinatie met een bezoek aan de Art Fair en een kijkje op en rond het fort. 

Uit de krant