Scène uit 'The Courier'.
Scène uit 'The Courier'. Foto: PR

Vier premières en Nederlands Film Festival bij Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - ‘The Courier’ draait vanaf vandaag in Filmhuis Bussum. Deze ouderwets goede spionagethriller speelt zich af tijdens de Cuba-crisis in 1962 en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Met Benedict Cumberbatch in een overtuigende hoofdrol.

Van 24 september tot en met 2 oktober vindt in Utrecht het Nederlands Film Festival plaats. Ook dit jaar kun je de zeven films die gedurende het festival in première gaan, op hetzelfde moment in Filmhuis Bussum zien. De kaartverkoop voor het programma is gestart.

Bussum Cultureel

“De openluchtfilm die wij ook dit jaar weer in de tuin van de Tindalvilla vertonen, is helaas al uitverkocht. Gelukkig hebben wij voor onze jonge filmfans wél goed nieuws: zondag 19 september vertonen wij tussen 11.00 en 15.00 uur in de Poterne van Fort Werk IV doorlopend korte filmpjes van Buurman & Buurman. Deze voorstellingen zijn op inloop te bezoeken.”

Het Filmhuis Bussum heeft vier premières: de spionagethriller ‘The Courier’ met Benedict Cumberbatch, naar een waargebeurd verhaal en de Tsjechische inzending voor de Oscars ‘Charlatan’, een spannende biopic over kruidengenezer Jan Mikolášek. Daarnaast het aangrijpende en prachtig gefilmde ‘Dear Comrades!’ (de Russische inzending voor de Oscars) en tot slot de luchtige Franse film ‘Playlist’, die een frisse en vrolijke kijk geeft op twintigers-twijfels. 

Tickets zijn online verkrijgbaar via www.filmhuisbussum.nl.  

Uit de krant