Van de Tijd en de Tropen.
Van de Tijd en de Tropen. Foto: Hannes Wallrafen

Nog drie dagen FotoFestival Naarden

Cultureel

NAARDEN - De 17de editie van FotoFestival Naarden (FFN) loopt dit weekend af. Kom nog tot en met zondag 29 augustus langs om je te laten inspireren door de hedendaagse fotografie en The Art of Living. De volgende editie vindt pas over twee jaar plaats!

FotoFestival Naarden 2021 onderscheidt zich van voorgaande edities. Waar het fotofestival doorgaans binnen twee jaar wordt georganiseerd, werd pas in maart dit jaar duidelijk dat het fotofestival mocht doorgaan. In slechts twee maanden is deze prachtige editie van Fotofestival Naarden neergezet.

Om dit mogelijk te maken riep hoofdconservator Feiko Koster in maart de hulp in van drie jonge gastcuratoren die een frisse wind door de selectie lieten gaan. Door de korte tijdspanne werden andere keuzes gemaakt. Deze editie toont een veel jongere mix, met bijzonder getalenteerde fotografen. Hierdoor hebben jonge, diverse, talentvolle en onbekende fotografen een platform op FotoFestival Naarden 2021 gekregen.

Ook dit jaar zijn de foto’s te zien in Naarden-Vesting: op de vestingwal, in het Arsenaal en aan de muren van de verlaten bastions. De jonge selectie van hedendaagse fotografen gingen deze editie een nóg grotere strijd aan met verleden. Als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie staat Naarden Vesting sinds vorige maand namelijk aangeschreven als Unesco Werelderfgoed, maar de hedendaagse fotografie is deze editie ook op nieuwe locaties te zien, zoals in het voormalig tuincentrum Van der Roest, het SAS-park en het historische pand van Koninklijke Visio. Het Fotofestival vindt dit jaar verspreid over maar liefst vijftien locaties in Naarden plaats.

(Tekst loopt verder onder de afbeelding)


Beeld: PR

Deze editie focust zich op de viering van het leven: The Art of Living. Een levenswijze, in foto’s vastgelegd. Het geselecteerde werk biedt een inkijk in de kunst van het leven, of in sommige gevallen juist de kunst van het overleven. Begeef je nog drie dagen tussen de dansende menigte in de video-installatie van Anouk Kruithof. Waan je met het werk van Jeroen Hofman, Jan Banning, Hanneke Wetzer, Alison Luntz of Marcel Brons deze week nog eventjes in de stille straten, huiselijkheid en eenzaamheid van de pandemie. Maak met het werk van Daphne Wageman, Hannes Wallrafen en Sytske Oosthoek kennis met visie van de fotograaf die niet kan zien, of beluister nog een foto door middel van een audiodescriptie-techniek.

Ontdek binnen een paar dagen een tal van andere werelden; reis met de intieme beelden van Xiaoxiao Xu mee naar haar geboortestad Wenzhou. Laat je door Mame-Diarra Niang vanuit Parijs meenemen op haar virtuele zwerftocht door Afrikaanse straten en grenzen. Laat je meevoeren naar de ijskoude Russische toendra, waar Milene van Arendonk prachtige portretten schoot van de Nenets, een nomadengroep in Siberië. Maak via de portretten van Cynthia van Elk kennis met de hechte gemeenschap die leeft tussen het schroot van de ‘dermolition derbies’ in Amerika. Laat je door het werk van Jorge Mañes Rubio onderdompelen in de inheemse rituelen van de Totonaken, of reis met het werk van Mounir Raji mee op de motorfietsen van Marrakech. Laat je nog tot zondag inspireren door The Art of Living op FotoFestival Naarden 2021!

FotoFestival Naarden 2021 is mede tot stand gekomen met steun van het Prins Bernard Cultuur Fonds, Het Mondriaanfonds, het Pictorightfonds, gemeente Gooise Meren, Newomij en de Rabobank.

Uit de krant