Van 24 juli tot en met 28 augustus elke zaterdagmiddag in Kerk aan Zee te Mudierberg.
Van 24 juli tot en met 28 augustus elke zaterdagmiddag in Kerk aan Zee te Mudierberg. Foto: Marjolein van Doorenmaalen

Expositie ‘Arboretum’ van Marjolein van Doorenmaalen in Kerk aan Zee

Cultureel

MUIDERBERG - De expositie “Arboretum” van Marjolein van Doorenmaalen is van 24 juli tot en met 28 augustus elke zaterdagmiddag vrij te bezoeken in Kerk aan Zee te Muiderberg.

“Bomen zijn een heel fijn en onuitputtelijk thema”, zegt de kunstenares.“Ze zijn overal om ons heen en ze verrassen mij altijd weer als ik buiten ben. Ik word er door geraakt en gestreeld. Wat ik in een flits zie en wat mij betovert, dát wil ik schilderen.” Al enkele jaren is zij hier mee bezig in uiteenlopende - ook driedimensionale - technieken. Op deze tentoonstelling laat zij recente olieverfschilderijen en nieuw grafisch werk zien.

Betoverend

Doorenmaalen is gefascineerd door de ragfijne vertakkingen en de grillige structuren van het gebladerte. “Ik word geraakt door betoverende lichtweerkaatsing van de maneschijn of de magische overgang van de takken in de wolken. Met name in het voorjaar hangt er vaak zo’n zachte zweem om de licht getinte takken. Het contrast tussen het ruwe en het verfijnde wil ik aangaan”. In haar grafisch werk (droge naalden, etsen en aquatinten) focust zij zich al krassend op het ondoordringbare struweel van de takken, de scherpte van de scheuten en de verdikkingen van de bladermassa’s. Meestal bewerkt ze haar etsen met aquarelverf, krijt of ecoline zodat het unica’s worden.

Marjolein van Doorenmaalen is in 1988 afgestudeerd aan de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten, faculteit Beeldende Vorming. Zij exposeert jaarlijks op uiteenlopende locaties.

Zie meer van haar werk op www.kunstvandoorenmaalen.nl

Uit de krant