Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Meerdere scenario’s op de plank voor Bussum Cultureel 2021

Cultureel

Het is voor het culturele festival Bussum Cultureel nog spannend hoe de wereld er in september uit zal zien. Ondanks die onzekerheid gaat de organisatie toch van start met de uitwerking van het Bussumse feestje dat van 17 tot en met 19 september zal plaatsvinden.

Er liggen meerdere scenario’s op de plank: van een klein en aangepast programma tot een volledig driedaags programma. Samen met gemeente Gooise Meren, veiligheidsorganisaties en vele culturele organisaties is Bussum Cultureel in gesprek om de mogelijkheden te bekijken. Alle facetten van het festival worden daarin meegenomen, zoals ‘pop up optredens’ op straat en podium-optredens. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor de Openluchtbioscoop, de Culturele Markt, de Art Fair en zelfs naar De Langste Eettafel en het Young Go Loud programma voor jongeren. 

“We zetten alles op alles om Bussum Cultureel ook dit jaar niet ongezien voorbij te laten gaan”, aldus voorzitter Marc Maassen.”Vorig jaar hebben we ondanks corona toch een en ander kunnen organiseren voor o.a. lokale muziekverenigingen en dansgroepen. En we zijn nu allemaal wel toe aan upgrade. Maar corona bepaalt de spelregels.”

Definitief besluit

Medio augustus wordt bepaald wat de definitieve vorm en invulling van het culturele programma voor dit jaar wordt. Er liggen verschillende draaiboeken klaar, ook bij de enkele culturele instellingen. Maar als het aan het bestuur van Bussum Cultureel ligt gaat er in het weekend van 17 tot en met 19 september in ieder geval iets gebeuren in Bussum. 

Artiesten, kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers en instellingen kunnen zich aanmelden voor een optreden of deelname aan de Culturele Markt of Art Fair Gooise Meren via www.bussumcultureel.nl

Uit de krant