Afbeelding
Foto: WeesperNieuws

Bibliotheek Gooi en meer viert zomer vol activiteiten

Cultureel

BUSSUM - Nu het weer mag, start Bibliotheek Gooi en meerdeze zomer weer met volop (gratis) activiteiten voor jong en oud. 

In de startmaand juli, de maand van het lekker lang zomerlezen - 7 weken lang je boeken lenen-, zijn er de volgende activiteiten:

Altijd al eens in de wereld van Virtual Reality willen duiken? Dan krijg je deze zomer de kans. Het ‘BiebLab on tour’ komt naar alle vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer voor een workshop Virtual Reality (VR). Zet de VR-bril op en waan je even ergens anders. Op woensdagmiddagen van 14.00 – 16.00  in Muiden (4 augustus) Naarden (11 augustus) en  Weesp (25 augustus). Leuk voor kinderen, maar zeker ook als je wat ouder bent een hele belevenis.

Reserveer een plaats via de website. Vragen en info: bieblab@bibliotheekgooienmeer.nl

Raadsels

Tijdens de hele zomervakantie hangen er in alle bibliotheken verschillende raadsels. De raadsels komen uit het boek ‘Wie heeft het gedaan? 25 mysteries om op te lossen’ van Victor Escandell. Er zijn makkelijke en moeilijke mysteries om op te lossen. Per goed antwoord kun je punten verdienen. Deze worden bijgehouden in de bieb op een scorelijst. Als je bovenaan de scorelijst staat maak je kans op een leuke prijs.

Grensverleggers

De Rondreizende Tentoonstelling Grensverleggers in Gooi en Vecht zijn vijftien informatieve panelen die in beeld en tekst aangeven wie spraakmakend waren door hun verdiensten, uitblonken in wetenschap en kunsten of de gezondheidzorg vooruithielpen. Mannen en vrouwen van naam, bekend in heel Nederland en vaak ook over de grens. Zij waren in de ware zin grensverleggers, hun tijd vooruit. 

De tentoonstelling is van 5 juli tot 10 september in de bibliotheken te zien. De locaties en bijbehorende data vind je op www.bibliotheekgooienmeer.nl.

Duurzaamheid

In de maand augustus staat bij Bibliotheek Gooi en meer duurzaamheid - in de buurt - centraal. In alle vestigingen staat er op één dag in augustus een stand vol producten - met een leuke workshop voor de kinderen - gemaakt van gerecycled plastic met informatie over hergebruik. No waste Caribbean Vibes gelooft in de waarde van plastic afval en de mogelijkheid het plastic afval om te kunnen buigen naar een inkomstenbron voor de community, bedrijven en overheid. 

Wanneer deze in een vestiging bij jou in de buurt staat zie je op de website. Bekijk de agenda: www.bibliotheekgooienmeer.nl

Uit de krant