Theaterdirecteur Paul Haighton.
Theaterdirecteur Paul Haighton. Foto: PR

Grote namen op podium van Spant in Bussum

Cultureel

BUSSUM - “Met heel veel plezier maken we graag bekend dat de voorstellingen van het nieuwe theaterseizoen van Spant en De Boerderij Huizen online staan”, meldt theaterdirecteur Paul Haighton blij. “We kijken er naar uit om straks de rode loper weer voor iedereen uit te rollen en live theater aan te bieden.”

Met de 3JS, Nick & Simon, Herman van Veen, Snelle en Crazy Piano’s staat een divers aanbod op het gebied van muziek op het podium. “Trots zijn we op een aantal bands die het podium betreden: The Choir of Man, The Fortunate Sons, The LSB Experience en RACOON.”

Toneel

Bijzondere toneelstukken worden verwacht: ‘Bonita Avenue’, de theaterbewerking van de internationaal bejubelde debuutroman van Peter Buwalda. ‘Mijn man begrijpt me niet’, een hilarisch stuk met daarin Victoria Koblenko, Anouk Maas en Tanja Jess. Met ‘The Mousetrap’ staat een meesterlijk moordmysterie op het toneel, met een topcast met onder anderen Willeke van Ammelrooy en Wilbert Gieske. Jon van Eerd komt met een nieuwe komedie met Harrie Vermeulen in de hoofdrol: ‘Harrie neemt de benen’. Thirsa van Til is in De Boerderij Huizen te zien met het intrigerende verhaal ‘Om in de overwinning te geloven’.

Kinderen

Haighton: “Alle kinderen en hun (groot-) ouders ontvangen we graag voor het nieuwe avontuur van ‘Juf Roos’; zing, doe en beleef deze voorstelling mee met Juf Roos en Gijs. Ook Superjuffie komt naar Spant, met haar superkrachten schiet ze als een tornado over het toneel. Met het Veterstrikconcert komt een heus popconcert naar het theater. Voor iedereen die al veters kan strikken of het nog moet leren. In De Boerderij Huizen staan op een aantal zondagochtenden kindervoorstellingen, zoals ‘Gonnie en Gijsje samen op stap’, ‘Dikkie Dik en de taart’ en ‘Geitje’.

Cabaret

Verder kijkt de organisatie uit naar Tineke Schouten, Igone de Jongh, Harrie Jekkers, Koefnoen en Karin Bloemen met Cor Bakker. En niet te vergeten: The Sound of Musicals waarin ruim honderdvijftig jaar musical wordt gevierd, alle hits komen voorbij uit: ‘Evita’, ‘Jesus Christ Superstar’, ‘Toon’, ‘Jesus Christ Superstar’ en nog veel meer.  Cabaret van de bovenste plank wordt verwacht van onder andere Pieter Derks, Veldhuis & Kemper, Plien & Bianca, Rundfunk, Martje & Kine en Yentl en De Boer.

De kaartverkoop is gestart. Kijk op www.spant.org voor meer informatie.

Uit de krant