Van 13 tot en met 29 augustus bruist Muiden twee weken lang.
Van 13 tot en met 29 augustus bruist Muiden twee weken lang. Foto: Melle Meivogel

Nieuw cultureel evenement in vestingstad: UIT Festival Muiden

Cultureel

MUIDEN - Deze zomer krijgt het sociale en culturele leven weer ruim baan. Een heel aantal Muidense initiatieven, kunstenaars en inwoners hebben de handen ineengeslagen en presenteren deze zomer samen een waaier van activiteiten tijdens het nieuwe UIT Festival Muiden.

Van 13 tot en met 29 augustus bruist Muiden twee weken lang. Er zijn voorstellingen, concerten, exposities, een verenigingenmarkt, culinaire- en schildersworkshops, een proeverij op de boerderij, een markt met lokale producten, yoga met livemuziek en pilates op de dijk. Sport en spel staan ook op de rol, waaronder lasergamen voor de jeugd. Mensen met een beperking kunnen van optredens op maat genieten.                                   

Voor en door inwoners

Het UIT festival Muiden is het eerste initiatief van Muiden Cultureel - opgezet door Muidense organisator Albert Adams van Art Connects People -, een opmaat om meer samen op te trekken door het seizoen heen. Het festival is voor én door inwoners van Muiden. 

Behalve amateur en professionele artiesten uit de vestingstad zelf, treden Carel Kraayenhof en Leoni Jansen op in de Grote Kerk. Aan de Groote Sluis zullen serenades klinken door musici, onder meer het Concertgebouworkest, Nederlands Blazers Ensemble en jonge talenten. De Meiden van de Kade openen een feestelijke lunch in wijk de Krijgsman en Versa Welzijn organiseert in de Kazerne een bingo met lekkere hapjes en drankjes. 

Beeldend kunstenaars uit Muiden en leerlingen van de PC Hooftschool exposeren rondom optredens schilderijen in de Grote Kerk. Daar zal het festival geopend worden met een speciaal voor het festival gemaakte voorstelling door Pauline Broekema en The Amsterdam Consort.

Vanaf 1 augustus wordt een overzicht opgenomen met informatie over instellingen, stichtingen, verenigingen, organisaties en individuele inwoners uit Muiden die actief zijn op het gebied van kunst, cultuur en sport. Lokale bedrijven die kunst en cultuur een warm hart toedragen staan er ook vermeld.

Meer informatie en kaartverkoop op: www.muidencultureel.nl


Foto: Muiden Cultureel

Uit de krant