Afbeelding
Foto: PR

Muzikanten brengen liedjesprogramma Hof van Heden in Majellakapel

Cultureel

BUSSUM - De Bussumse sopraan Charlotte Houberg (bekend van de Nationale Opera en Ballet en de Tiende van Tijl) wentelt zich samen met pianiste Heleen Vegter (bekend van Radio 4 en Oxford Liedfestival) en violiste Eva Traa (speelt in Pynarello en Rotterdams Philharmonisch Orkest) in de zeven zonden: champagne, sigaretten, luiheid en geheime afspraakjes.

In het liedjesprogramma Hof van Heden komen de zeven zonden allemaal langs; lust, jaloezie, gulzigheid, luiheid en zo zondigen de spelers nog even door. Maar kunnen ze dat nog wel? Of zijn excessen niet meer van deze tijd? De toeschouwer leeft met hen mee, maar ook met de dilemma’s van de pianiste. Kan het eigenlijk wel, zondigen tot en met? En ten koste waarvan?

Je hoort en je ziet de zonden. De muziek is een combinatie van prachtig 19de eeuwse klassiekers, zoals Puccini, Strauss, Brahms met de nieuw gecomponeerde muziek van Anne-Maartje Lemereis (bekend van Podium Witteman). Zij legt in haar muziek de verbinding tussen toen en nu. Kenza Koutchoukali (onder andere werkzaam voor Opera Zuid en De Nationale Opera) zal dit liedprogramma regisseren.

De voorstelling wordt op zondag 4 juli tweemaal gebracht, om 14.30 uur en om 16.30 uur. Kaartjes kosten 20,95 euro (Temperantia), extra steun kan gegeven worden door een Caritas-kaartje voor 28,95 euro of een Fortitudo-kaartje voor 35,95 euro te kopen. De extra bijdrage wordt gebruikt voor het maken van een professionele trailer om de voorstelling ook de komende seizoenen te kunnen spelen. De prijs is inclusief boekings- en administratiekosten

Winactie

Onder de Fortitudo kaartjes worden drie E-books ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman verloot. Kaarten kunnen besteld worden via www.charlottehouberg.com/hof-van-heden. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten en Balkonscènes en Provincie Gelderland.

Uit de krant