Afbeelding
Foto: Luz Elena Caballero

Neem duik in schilderijen van Luz Elena Caballero

Cultureel

NAARDEN - Kunstenares Luz Elena Caballero exposeert van 29 juni tot en met 4 juli twaalf schilderijen uit haar Water Parallels-serie in Het Arsenaal. Bezoekers zijn tussen 11.30 en 18.30 uur welkom. 

Luz Elena is geboren in de Caribische kust van Colombia. Het grootste deel van haar leven heeft zij buiten haar geboorteland gewoond, de laatste twintig jaar in Naarden. Luz Elena gebruikt water als metafoor om verschillende aspecten uit te drukken die zij ervaart als buitenstaander. Ervaringen die verrijken en soms een gevoel creëren losgekoppeld te zijn. Over haar werk zegt de kunstenares: “In de schilderijen bekijken we figuren meestal van boven, het gevoel versterkend dat we toeschouwers zijn. Het naast elkaar plaatsen van isolatie en verbinding, figuur en abstractie, de dualiteit nergens vandaan te komen, maar een beetje van overal. Het universeel menselijk gevoel ergens toe te behoren. De melancholie van dat wat mist.” 

Luz Elena Caballero studeerde kunst in Atlanta (VS) en Florence (IT). Zij heeft onder meer geëxposeerd in Gallery Salon West in Amsterdam en het Stadsmuseum Harderwijk. Zij heeft haar atelier - sinds 2014 - op de Kobaltstraat in Naarden. Info: www.luzelenacaballero.com

Uit de krant