Afbeelding
Foto: Muiderslot

Camping Muiderslot; kamperen in de kasteeltuinen

Cultureel

MUIDEN - Altijd al eens willen logeren op een middeleeuws kasteel? Dat kan tot en met 12 september van donderdag tot en met zondag bij Rijksmuseum Muiderslot in Muiden.

In de pruimenboomgaard van het kasteel kun je (coronaproof) kamperen. Zo beleef je een van de oudste kastelen van Nederland eens op een hele andere manier. Je hoeft alleen je slaapzak en tandenborstel mee te nemen. Vergeet ook niet om een maatje mee te nemen, want het arrangement is voor twee personen per tent. Van 25 juni tot en met 12 september 2021 van donderdag tot en met zondag. Reserveer snel je plek via onze website

Exclusief arrangement

“Na sluitingstijd van het museum ontvangen we je met een welkomstdrankje. Tent, matrasjes en stoeltjes staan voor je klaar. Wanneer je bent gesetteld, wacht een rijk gevulde picknickmand”, vertelt een woordvoerder. “Zoek een plekje naar keuze in de grote kasteeltuinen en geniet samen van alle lekkernijen die je aantreft in de mand. Na het eten neemt een gids je mee op een zomeravondtour door het kasteel. Daarna is het tijd om te genieten van de prachtige zonsondergang en om te luisteren naar (kasteel)verhalen rond het kampvuur. Rond middernacht (of eerder als je wilt) ga je lekker slapen in je tentje onder de sterrenhemel. De volgende dag staat er een ontbijtje klaar. Wie durft, kan een verfrissende duik nemen in de Vecht. Wanneer het kasteel weer opent voor bezoekers, is het net of er nooit iemand heeft gelogeerd en ben jij alweer vertrokken.”

Praktische informatie

Kamperen op het Muiderslot is een unieke belevenis. Boek nu jouw nacht in juli, augustus of september 2021. Alleen op basis van beschikbaarheid. Er is een beperkt aantal plekken en alles wordt coronaproof ingericht. Het arrangement is voor twee personen en kost 99 euro per persoon per nacht. De prijs is inclusief tent, matrasjes, stoeltjes, welkomstdrankje, picknickmand, kasteeltour door een gids, (kasteel)verhalen bij het kampvuur en ontbijt. Kom je liever alleen? Dat kan, je betaalt dan de arrangementsprijs per tent (o.b.v. twee personen). Ook voor kinderen geldt deze prijs.

Reserveren kan via muiderslot.nl/kaartjes. Na boeking ontvang je een bevestiging met alle praktische informatie. “Het is niet toegestaan om drank of drugs mee te nemen op het kasteelterrein. Drankjes zijn te koop op het kasteelterrein. Jouw gitaar of ander instrument is van harte welkom bij het kampvuur!”

Uit de krant