Afbeelding
Foto: PR

Expositie ‘Droomwereld’ bij Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN Bij Galerie Pouloeuff start zaterdag 1 mei de expositie ‘Droomwereld’. Deze duo-expositie omvat schilderijen en sculpturen. Belangstellenden zijn tot en met 27 juni welkom.

De kunstenaars brengen met hun werk de kijkers in verwarring. Zij zien figuratieve afbeeldingen van voorwerpen die geen relatie met elkaar lijken te hebben. Daarnaast zien zij in de werken ook symbolen en patronen die ze denken te herkennen. “Als toeschouwer krijg je het gevoel een vreemde droomwereld te zijn binnengestapt”, zegt een woordvoerder van de galerie. “We worden geprikkeld om beter te kijken. Op surrealistische wijze tonen de kunstenaars de schoonheid van ons dagelijks leven. En willen zij ons verder laten kijken dan wat zich aan de oppervlakte bevindt.”

Waanvoorstellingen

Een van de exposanten is Shimon Kamada (1997). Hij laat in zijn werk beeldspraak zien, vertelt een verhaal en toont waanvoorstellingen. De surrealistische benadering geeft een gevoel van mysterie en ambiguïteit, wat de nieuwsgierigheid en verbeelding van de kijker prikkelt. Kamada heeft een interesse in het vastleggen van wat hij beschrijft als een fantasie in de realiteit. Door meerdere figuratieve afbeeldingen te combineren die geen verband houden met elkaar gelooft hij dat zijn fictieve verhalen de kans krijgen om kijkers een gevoel van nostalgie te geven. 

Krijn Kroes (1994) onderzoekt in zijn schilderijen en sculpturen het schemergebied tussen werkelijkheid, het sacrale en het imaginaire. Dit doet hij aan de hand van herkenbare symbolen en ritmische patronen en in abstracte en organische vormen en kleuren. Aan veel van Kroes’ werk ligt een fascinatie voor de werking van het licht ten grondslag. Dag en nacht, licht en donker zijn bijzonder gevoelsbepalend voor ons als mens. Hij laat zich inspireren door de natuur en met name door planten. 

Op zondag 2 mei tussen 12.00 en 17.00 uur zijn de twee kunstenaars aanwezig in de galerie en kunnen zij meer vertellen over hun werk. Reserveer een tijdslot om de expositie te bekijken en de kunstenaars te ontmoeten via mail.ons@galeriepouloeuff.nl. Galerie Pouleouff is een broedplaats voor jong, artistiek talent en opereert zonder commercieel doel.  . 

Uit de krant