Afbeelding
Foto: Patrick Siemons

Nieuwe documentaire over fotograaf Helmut Newton op Picl

Cultureel

BUSSUM - “We kunnen de persconferenties inmiddels niet meer tellen en helaas ook deze keer nog geen concreet goed nieuws voor ons, maar wij blijven positief en zodra het kan kunnen jullie er van op aan dat wij er klaar voor zijn“, laat Janine Beulink weten.

”Ondertussen houden we namelijk de films die gaan komen goed in de gaten en brengen we dus straks meteen een mooi programma. En tot die tijd valt er genoeg te beleven in onze online filmzaal Picl én hebben we nog twee avonden van onze fijne cursus.” Kaartjes voor de workshop Filmmuziek zijn nog te koop.

Nieuw op Picl!

‘Helmut Newton: The Bad and the Beautiful’: Verpletterend openhartig portret van één van de meest beruchte fotografen van de 20ste eeuw. Filmmaker Gero von Boehm volgt de onbesuisde fotograaf vanaf zijn kinderjaren in het onbegrensde Berlijn tot zijn artistieke hoogtijdagen in Frankrijk. Met bijdragen van Grace Jones, Claudia Schiffer en Isabelle Rossellini. In de documentaire worden archiefbeelden afgewisseld met intieme interviews van onder meer topmodellen die ooit voor zijn lens stonden. Een visueel feestje!

Komende week zijn er een paar hele mooie titels voor het laatst te zien op Picl. Nog even een tip dus om deze nog snel te bewonderen:

‘The Wild Goose Lake’: Een in neon doordrenkt spektakel over een klopjacht door de straten van China; ‘Ema’: Een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres die op zoek is naar haar zoon. Van de maker van ‘Neruda’ en ‘Jackie’; ‘Matthias et Maxime’: Nieuwste film van Xavier Dolan waarin een hechte vriendengroep uit elkaar dreigt te vallen door een ongemakkelijk filmproject.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant