Afbeelding
Foto: Ronald Knapp

Tweede editie Naarden International Piano Festival is online

Cultureel

NAARDEN - De langverwachte tweede editie van het Naarden International Piano Festival zal vanwege de aanhoudende coronamaatregelen geheel online plaatsvinden. Alle concerten worden van 29 april t/m 2 mei live gestreamd vanuit de Grote Kerk Naarden en vanuit BIJ ANDREAS, thuisbasis van het festival.

Meesterpianisten Imogen Cooper, Frank Braley en Mariam Batsashvili, aangevuld met vijf masterstudenten, ontmoeten elkaar onder aanvoering van artistiek leider Nino Gvetadze in een virtuele wereld, in goed gezelschap van componisten als Schubert, Debussy, Beethoven en Gershwin.

Programma

Het Openingsconcert - voor het eerst uitgevoerd vanuit de Grote Kerk Naarden - op donderdag 29 april met Nino Gvetadze en Mariam Batsashvili zal te volgen zijn via een rechtstreekse uitzending op NPO Radio 4. Gvetadze en Batsashvili bespelen die avond speciaal ter beschikking gestelde Chris Maene Straight Strung Concert Grand Piano’s, de rechtsnarige concertvleugels die de karakteristieke klanken van de historische piano combineren met het volume en de helderheid van de moderne vleugelpiano’s.

Tijdens het festival zullen de meesterpianisten op zaterdag 1 mei hun virtuositeit en ervaring delen met vijf jonge toptalenten, afkomstig van internationale conservatoria en geselecteerd door Nino Gvetadze: Alessandra di Gennaro (Italië), Satomi Chihara (Japan), Carlos Marín Mayo (Spanje), Yang Yang Cai (Nederland-China) en Mattias Spee (Nederland).


Nino Gvetadze (foto: Christopher Pugmire) en Mariam Batsashvili (foto: Josef Fischnaller)

Ontmoetingsplek

Het Naarden International Piano Festival werd eind 2018 opgericht met als doel ondersteuning te bieden aan talentvolle masterstudenten, die op het punt staan af te studeren en hun onafhankelijke leven als concertpianist gaan beginnen. Tijdens het festival zullen deze jonge pianisten zelf optreden, maar ook kennismaken met ervaren meesterpianisten. 

Het NIPF is geen concours maar een ontmoetingsplek voor beginnende en ervaren professionals. Het festival omvat twee elementen: concerten van de meesterpianisten en presentaties van de vijf masterstudenten tijdens de Discovery Workshop Day, dit jaar op zaterdag 1 mei. Daarnaast zal er een aantal ‘honorary guests’ aanwezig zijn, bestaande uit concertzaaldirecties, impresariaten en overige influencials uit de piano-/muziekwereld. 

Meer informatie: https://www.naardenpianofestival.nl/nl/

Uit de krant

Uit de krant

Afbeelding
Van de Historische Kring De geschiedenis van Muier Schipperbitter Algemeen 22 mei, 11:52
Afbeelding
Vier inwoners proberen een week zonder afval te leven Natuur en Milieu 21 mei, 15:08
Afbeelding
Catherine Keyl | Zaterdagportret ‘Geïnformeerd zijn is belangrijker dan maar klakkeloos je mening spuien’ Mensen 21 mei, 08:00
Afbeelding
Roxane van Iperen signeert bij Boekhandel Los Bedrijven 20 mei, 16:00
Afbeelding
Twee initiatieven mogen kavels Buurtschap Crailo gaan ontwikkelen Algemeen 20 mei, 15:19
Afbeelding
SP Hilversum: 'Het is klip en klaar dat er grote problemen zijn' Politieke vragen over het tekort aan agenten in Midden-Nederland regio 20 mei, 15:09
Afbeelding
Verkoop terrein blijkt niet in lijn met uitspraak Hoge Raad Kruijt: ‘Gemeente op glad ijs bij verkoop speelveld Jan ter Gouwweg’ Politiek 20 mei, 15:00
Afbeelding
In gesprek met vrijwilligers Valeriya Sergeeva en Hans Eijgenraam Hulpverlening aan Oekraïners kampt met veel administratieve hobbels Algemeen 20 mei, 09:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief