Vooraanzicht De Grote Kerk.
Vooraanzicht De Grote Kerk. Archieffoto: Yvette Geerts

Opnieuw domper voor FotoFestival Naarden; organisatie laat thema ‘Permanent Vacation’ los

Cultureel

NAARDEN - De huidige curatoren van het Fotofestival Naarden kunnen door Covid-19 het gekozen thema ‘Permanent Vacation’ onvoldoende kwalitatief sterk invullen met de beoogde internationale fotografen en daarom is in onderling overleg besloten dit thema dit jaar niet te gebruiken. Eerder werd - eveneens door de coronapandemie - het evenement al verschoven naar de zomermaanden juli en augustus.

Het festival van 2021 wordt daarom door een nieuw team curatoren vormgegeven, dat bestaat uit: Feiko Koster (hoofdcurator, galeriehouder Koster Photography, Film & Video Naarden), Guinevere Ras (curator Nederlands Fotomuseum Rotterdam), Lotte van Es (conservator Huis Marseille) en Madé van Krimpen (galeriehouder Multiplemadé Amsterdam). Met de aanstelling van het nieuwe curatorenteam krijgt het festival dit jaar ook een nieuw thema, namelijk ‘The Art of Living’. De inzenders voor de Open Call zijn hierover apart geïnformeerd. Kenneth Stamp is gastcurator voor het special project ‘Celebrate the Dutch Landscape’.

Het FotoFestival Naarden en het nieuwe curatorenteam hebben er vertrouwen in deze zomer een sprankelend en mooi festival neer te zetten. Ondertussen wordt er doorgewerkt aan een inspirerend randprogramma met onder meer een Talent Award, fotoboekenwinkel, interessante participatieprojecten, workshops, muzikale omlijsting, et cetera. 

Het FotoFestival Naarden wordt gehouden van 3 juli tot en met 29 augustus 2021. Inzenden voor de Open Call kan nog tot en met 30 april 2021 via de website www.fotofestivalnaarden.nl, waar ook de voorwaarden te lezen zijn. Het curatorenteam zal de selectie voor haar rekening nemen.

Uit de krant