Afbeelding
Foto: Filmhuis Bussum

Online filmcursus bij Filmhuis Bussum

Cultureel

BUSSUM - Filmhuis Bussum organiseert vanaf 1 april op vier achtereenvolgende donderdagavonden (1, 8, 15 en 22 april) een onlinecursus ‘filmmuziek’. De avonden zijn afzonderlijk te volgen en starten om 19.00 uur. 

Film- en mediadocent Constant Hoogenbosch vertelt op een ontspannen en informatieve manier over de ontwikkeling van de filmmuziek: van ‘ondergeschoven kindje’ tot ‘Oscar-waardig’ filmelement.

De eerste cursusavond is een inleidende verkenning in de rol van de filmmuziek, met onder meer de (voor)oordelen van grote regisseurs als Hitchcock. Een avond staat volledig in het teken van Ennio Morricone en in de andere avonden staan respectievelijk de Amerikaanse traditie, met onder anderen John Williams en de jazzmuziek centraal. Een fijne manier om in de wereld van de film te duiken en oog en oor te prikkelen.

Deelname per avond is mogelijk à 15 euro per keer, Vrienden van Filmhuis Bussum betalen 12,50 euro. Wie deelneemt aan de hele reeks, ontvangt een tegoedbon van 7,50 euro. Uitgebreide informatie over (deelname aan) de cursus is te vinden op www.filmhuisbussum.nl

Uit de krant