Afbeelding
Foto: PR

Internationale Vrouwendag centraal op Picl

Cultureel

BUSSUM - Picl heeft de mooiste films geselecteerd in het kader van Internationale Vrouwendag. Films met sterke vrouwen in de hoofdrol, waarin hun kracht, macht en pracht centraal staat. 

Bekijk de wereld door de ogen van een vrouw: van mondiale uitdagingen, ouderschap en liefde tot het opkomen voor gelijke rechten als een van de eerste vrouwelijke politici. Van 1 tot en met 8 maart extra veel film door en over vrouwen, met deze films op Picl: ‘Woman’, ‘The Perfect Candidate’, ‘Misbehaviour’, ‘Deux’, ‘True Mothers’, ‘Adam’ en ‘I Am Greta’.

Ook te zien op Picl: ‘Un pays qui se tient sage’: confronterende documentaire over het politiegeweld tijdens de gele hesjes-demonstraties. In ‘Un pays qui se tient sage’ (Een land dat zich goed gedraagt) onderzoekt journalist en filmmaker David Dufresne hoeveel macht de politie eigenlijk heeft en inzet. En hoe rechtvaardigt de Franse overheid het politiegeweld tegen eigen inwoners? Vanaf donderdag 4 maart online te zien.

‘Dear Comrades!’: exclusieve online voorpremière 6 en 7 maart. Helaas laat de opening van de filmtheaters nog even op zich wachten, en dat terwijl er zo veel moois op de plank ligt. Daarom licht Filmhuis Bussum de komende tijd alvast een tipje van de sluier op, van al het moois dat straks te bewonderen is op het witte doek. ‘Dear Comrades!’ is een prachtige zwart-wit film over een wrede geschiedenis die jarenlang in de doofpot verdween.

Golden Globes 2021
De Golden Globes zijn uitgereikt en er zijn weer prachtige films als winnaar uit de bus gekomen. Het bijzondere ‘Nomadland’ van Chloé Zhao, met Frances McDormand in de hoofdrol, won de prijs voor Beste Film en Beste Regisseur. Wanneer de film in Bussum te zien is, is natuurlijk een grote onzekerheid.
Andere genomineerden die hopelijk binnenkort te zien zijn: ‘Promising Young Woman’: genomineerd voor Beste Film, Beste Scenario, Beste Actrice (Carey Mulligan) en Beste Regisseur (Emerald Fennell). Krachtige wraakfilm met een glansrol voor Carey Mulligan.
The Father: genomineerd voor Beste Film, Beste Vrouwelijke Bijrol (Olivia Colman) en Beste Acteur (Anthony Hopkins). Ontroerend drama over de invloed van dementie op de relatie tussen een vader en dochter.
Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl 

Uit de krant