Ode to my mom - Elma Cavcic
Ode to my mom - Elma Cavcic Foto: Galerie Pouloeuff

Online expositie ‘Vrijheid van nu’ bij Galerie Pouloeuff

Cultureel

NAARDEN - In 2020 stond ‘75 jaar vrijheid’ centraal. 75 jaar na de bevrijding van de Tweede Wereld Oorlog. Naar aanleiding hiervan had galerie Pouloeuff in april 2020 een expositie gepland: ‘Vrijheid van nu’, die helaas toen niet door kon gaan. Nu presenteren zij deze deze maand de expositie alsnog.

In de expositie stellen vier jonge kunstenaars de belangrijke vraag: wat betekent de vrijheid van nu? Er zijn schilderijen die een persoonlijk familieverhaal over gevluchte ouders vertellen. Een fotoserie over Belfast laat zien hoe jongeren opgroeien in een stad met een oorlogsverleden. Via textiele werken worden we geconfronteerd met geweld in media, taal en entertainment. Een video en kleisculpturen tonen hoe moderne technologieën ons een alternatieve vrijheid bieden.

Deelnemende kunstenaars

Elma Cavčić (1995) maakt kleurrijke schilderijen waarmee ze kritisch naar de 21ste eeuw kijkt. In haar schilderwerk hanteert ze een beeldtaal die zowel abstracte als figuratieve elementen bevat.

Maria Klaassen-Andrianova (1990) toont in haar sculpturen van 3D-geprinte klei de impact van hedendaagse technologieën op ons dagelijks leven. En in een video herinnert een avatar, een digitaal karakter, ons aan onze menselijkheid en onze vrijheid als mens.

Het textielwerk van Larissa Schepers (1995) bestaat uit tekstbanners gemaakt van kraaltjes. De teksten zijn een vertaling van de woorden die haar kleine broertje gebruikt bij het neerschieten van anderen in de virtuele wereld van games.

Lynn Schüller (1993) laat in haar fotografie stadsbeelden en portretten van jongeren in West-Belfast zien. Hoe zij opgroeien met de gevolgen van The Troubles. De 29 jaar durende burgeroorlog tussen de katholieke en protestantse gemeenschappen.

Expositie en openingsfilm online

Zaterdag 23 januari start de expositie “Vrijheid van nu” bij Galerie Pouloeuff in Naarden-Vesting. Bezoek de expositie via de website en bekijk de speciaal vanwege corona gemaakte openingsfilm waarin de kunstenaars je rondleiden langs hun werkIn verband met de lock-down is het helaas nu niet mogelijk om de kunstenaars in de galerie te ontmoeten. Wanneer de galerie na de lock-down weer opengaat is het mogelijk om met de kunstenaars een afspraak te maken in de galerie.

De expositie is te zien van 23 januari tot en met 28 maart 2021, helaas – vanwege de huidige lock-down – voorlopig alleen vanaf de stoep, door de ramen van de galerie. Zodra de winkels weer gewoon open mogen is Galerie Pouloeuff ook weer binnen te bezoeken op vrijdag en zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. Op zondag vanaf 12:00 tot 17:00 uur.

Uit de krant