Afbeelding
Foto:

Themaochtend over componist Alexander Scriabin; innovator of messias?

Cultureel

MUIDEN - De vestigingen van Bibliotheek Gooi en meer hopen 20 januari weer te starten met hun themaochtenden. In Muiden staat die woensdag van 10:00 tot 12:00 uur een themaochtend over componist Alexander Scriabin op de planning.

Marcel Geraeds vertelt over de mysterieuze muziek van componist Alexander Scriabin (1872-1915). Zijn laatste decennium stond in het teken van het creëren van apocalyptische, mensheidtransformerende ervaringen in de concertzaal. Hij geloofde dat zijn muziek het fundament zou worden voor een nieuwe wereldorde, van een herboren mensheid.

Zijn muziek is mysterieus, heeft een hypnotische kracht en wordt tot op heden nog maar mondjesmaat begrepen en geaccepteerd. Misschien zijn wij nu, een eeuw later, klaar voor zijn verhaal.

Vooraf aanmelden 

In verband met het maximum aantal bezoekers dat we per themaochtend kunnen ontvangen en om teleurstelling aan de deur te voorkomen is het vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan online via www.bibliotheekgooienmeer.nl , aan de balie in de bibliotheek of telefonisch via onze helpdesk op 085 – 2085418.

Afmelden bij afwezigheid

Heb je je aangemeld voor een themaochtend, maar ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? Meld je dan af bij de vestiging waar de themaochtend plaatsvindt.

De themaochtend gaat alleen door als de bibliotheek open is en de lockdown periode i.v.m. covid-19 niet verlengd wordt!

Uit de krant