Uit de docu 'Diego Maradona'.
Uit de docu 'Diego Maradona'. Foto: Filmhuis Bussum

Filmhuis Bussum brengt special over Diego Maradona

Cultureel

BUSSUM - Naast het wekelijkse uitgebreide aanbod brengt Filmhuis Bussum op zaterdag (13.45 uur) een special over voetballegende Maradona.

Diego Armando Maradona, een van de beste spelers die de voetballerij heeft voortgebracht, is op 25 november 2020 op 60-jarige leeftijd overleden. “Ter ere van zijn bijzondere leven vertonen we deze indrukwekkende documentaire weer op het grote doek’, meldt Janine Beulink van het filmhuis aan de Brediusweg.

Kijk Ons!

Een andere special is ‘Kom Hier Dat Ik U Kus’. “Met trots presenteren we het gloednieuwe label voor artistieke films van eigen bodem: Kijk Ons! Filmtheaters door het hele land vertonen op 4 december een speciale voorpremière van ‘Kom Hier Dat Ik U Kus’, naar de bestseller van Griet Op de Beeck. Met speciaal interview met de makers vooraf.”

Premières

‘Rifkins Festival’: Het Amerikaanse echtpaar Mort en Sue bezoekt samen het internationale filmfestival van San Sebastian. Sue wordt er verliefd op een getalenteerde Franse regisseur, terwijl haar echtgenoot Mort gevoelens krijgt voor een Spaanse arts. De nieuwe Woody Allen!

‘The Perfect Candidate’: Gelaagd familiedrama, dat op humoristische wijze schetst hoe de vrouwen in Saoedi-Arabië geleidelijk meer rechten krijgen, de barrières ze hierbij ondervinden en hoe groot het belang van onderlinge solidariteit is.

‘Notturno’: Gianfranco Rosi (’Sacro GRA’, ‘Fuocoamare’), de documentairemaker die filmt als een schilder, laat zien hoe een gezin te midden van oorlog, verval en terreur een ‘gewoon’ leven probeert te leiden. De vaak serene, en soms zelfs humoristische taferelen staan in scherp contrast tot het achtergrondgeluid van geschut.

‘Just 6.5’: In een mix van maatschappelijk drama en politiethriller creëert de jonge Iraanse regisseur Saeed Roustaee een dynamische, sfeervolle en extreem spannende film. Hij schetst een wrang beeld van Iran met zijn 6,5 miljoen drugsgebruikers en de ontwrichting die daar het gevolg van is.

En tot slot nog een ‘oudje’: Kubricks cultklassieker ‘The Shiing’ wordt na veertig jaar opnieuw uitgebracht in perfect gerestaureerde 4K-versie. Een film vol memorabele scènes uit de filmgeschiedenis. Nog steeds populair, dus nogmaals in het programma.

Online kaarten kopen: www.filmhuisbussum.nl
 

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
'Wordt actief en bouw gezonde gewoontes' Biko Blommestein maakt aangepast sporten in het Gooi aantrekkelijk Sport 5 aug, 13:00
Afbeelding
Vijf tips om thuis snel water te besparen Algemeen 5 aug, 08:00
Logo
Afbeelding
Zoektocht naar verbinding in een stad die verdubbelt ‘Mijn Muiden’: Nascha Hager uit de Pr. Irenestraat Mensen 5 aug, 08:00
Afbeelding
Noord-Holland verwijdert protestvlaggen langs provinciale wegen Algemeen 4 aug, 16:30
Logo
Afbeelding
Oproep voor een extra trap: 'Het is voor mij te ver lopen' 91-jarige Bussumer boort eigenhandig bord in de grond bij station Buurt / wijk 4 aug, 16:00
Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Komt dit nog goed en rennen voor het GAD? Mensen 4 aug, 15:00
Logo
Afbeelding
Derkan Atakan en John ter Riet verruilden Amsterdam voor herenhuis in Bussum ‘Gooise Mannen’ zetten interieur-wereld op zijn kop Mensen 4 aug, 13:00
Afbeelding
Ontmanteling Tergooi blijkt toch niet duurzamer te zijn dan transformatie Politiek 4 aug, 11:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief