Afbeelding
Foto: Muiderslot

Winters vermaak in het Muiderslot

Cultureel

MUIDEN - De rijp hangt aan de takken en de lichtjes branden. Tijdens Winterkasteel beleef je in rijksmuseum Muiderslot het winterse leven van vroeger. 

Voor jong en oud is er van alles te doen en beleven: creatieve workshops, warme winteravonden winterwandelingen en snerttours om het jaar mee af te sluiten. Het Winterkasteel is open van 12 december 2020 tot en met 28 februari 2021, ook op alle feestdagen. Uiteraard zijn alle activiteiten coronaproof.

Ongemakken en vermaak
Overwinteren in een kasteel spreekt tot de verbeelding. Samen zitten rond het haardvuur, kaarsen aan en lekker warm. Dat de realiteit soms heel anders was, ontdek je tijdens Winterkasteel. Hoe kwamen mensen aan warmte, licht, water en voedsel? Dat kom je te weten als je de winterse audiotour volgt. Laat je verrassen door de verhalen of speel ouderwetse spelletjes. In de Ridderzaal van het Muiderslot is speciale aandacht voor winterse feesten en bijbehorende luxe spijzen.

Warme winteravonden
In de donkere dagen, hebben we dit jaar allemaal extra behoefte aan afleiding en ontspanning. Het Muiderslot gaat daarom speciaal open tijdens enkele winteravonden: op 19, 20 en 27 december 2020 en 2 en 3 januari 2021. Terwijl het buiten donker is, branden de lichtjes en de kaarsen. Geheel coronaproof kunnen bezoekers op eigen gelegenheid het sfeervol verlichte kasteel bezoeken. Snuif de winters van vroeger op en bewonder de fraai gedekte tafels. Of het leven in een kasteel in de winter altijd zo warm, ontspannen en gezellig was, hoor je tijdens de winterse audiotour. Trek voor de zekerheid je warme jas maar aan!

Winterwandeling
Wandel mee over de vesting Muiderslot! In de kerstvakantie zijn er elke dinsdag en donderdag om 11 en 14 uur  tours door het buitengebied rond het kasteel. Trek je warme winterjas en stevige schoenen aan en dompel je onder in natuur en cultuur.

Snerttours
Op 30 en 31 december 2020 om 15.30 uur blikken we terug op het afgelopen jaar. Geheel in stijl sluiten we het lastige jaar 2020 af met ‘snerttours’. Tijdens deze tours beleef je de aller slechtste rondleiding ooit! Wie durft? Naast kommer en kwel, valt er gelukkig ook wat te (glim)lachen. Na afloop van de snerttours ontvang je een leuke winterse verrassing....

Creatieve workshops
Vlak voor kerst zijn mensen vaak druk met het voorbereiden van extra lekker eten. Kinderen tussen 6 en 11 jaar kunnen op zondag 13 december 2020 hun lievelingseten komen schilderen. Na een bezoek aan het kasteel vol schilderijen gaan ze zelf aan de slag. Wordt het een schilderij met frietjes, pizza of ijs? Alles kan en alles mag! In de kerstvakantie zijn er elke dag creatieve workshops in het Atelier. Deze zijn gratis tussen 12 en 15 uur en je hoeft niet te reserveren. In de kerstvakantie kun je je eigen vlekkenkunstwerk komen maken. Wat dat is? Dat mag je helemaal zelf bepalen! Gebruik je fantasie en laat je inspireren door alle verhalen en schilderijen in het kasteel. Bij drukte vragen we ouders om buiten het atelier te wachten.

Voorlezen en theater
Op 15 en 16 december 2020 staat de beroemde Christmas Carol van Charles Dickens op het programma. Uiteraard gaat deze voorstelling alleen door binnen de geldende coronamaatregelen.
Op woensdag 23 en 30 december 2020 wordt er voorgelezen in de tuinen van het kasteel. De winterse verhalen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 9 jaar en het voorlezen is beide dagen van 10.30 tot 12.00 uur. Reserveren is niet nodig, kom gezellig even meeluisteren. Deze activiteit is gratis voor iedereen met een geldig kaartje.

Reserveren en kaartjes 
Reserveren voor kasteelbezoek en alle activiteiten is verplicht. Kaartjes boeken kan via muiderslot.nl/kaartjes.

Uit de krant

Uit de krant

Logo
Afbeelding
Alice (34) verruilt geboortestad Amsterdam voor Naarden: hoe is dat? Aarden in Naarden: Vrienden hoeven het niet te zeggen, toch? En het ov slaapt hier. Algemeen 11 aug, 15:00
Afbeelding
Bouw circulaire brandweerkazerne in Muiden gestart Buurt / wijk 11 aug, 11:00
Logo
Afbeelding
Dana Albers (25) vond het niet altijd makkelijk om de beste te zijn ‘Uit de put weer omhoog, in sommige gevallen red je zelfs levens’ Sport 11 aug, 09:00
Afbeelding
Overvaller Kruidvat in centrum Hilversum was geschminkt Politie 10 aug, 17:00
Logo
Afbeelding
'Vreselijk, ik was er zelf ook kapot van' Voorwaardelijke taakstaf voor baasje agressieve hond na incident Erfgooiersstraat Politie 10 aug, 15:00
Afbeelding
Hitteprotocol GAD vanaf donderdag 11 augustus van kracht Algemeen 10 aug, 09:00
Logo
Afbeelding
In Noord-Holland verdronken vorig jaar 14 mensen Deskundigen: ‘Let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen’ Algemeen 10 aug, 09:00
Afbeelding
Wiebe de Haan overleden na lang ziektebed Algemeen 10 aug, 08:00
Voorproefje Bussumsnieuws Extra? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief