In het paleis van de Sint konden de kinderen veilig op afstand bij Sinterklaas en Hoofdpiet op bezoek.
In het paleis van de Sint konden de kinderen veilig op afstand bij Sinterklaas en Hoofdpiet op bezoek. Foto: © Bob Awick

Echte quality-time in het paleis van Sinterklaas

Cultureel

MUIDEN - Op een geheime locatie ergens in Muiden is Sinterklaas zich met zijn makkers neergestreken. Afgelopen zaterdag mochten kinderen de Sint in zijn tijdelijke paleis bezoeken.

Er konden in totaal 80 gezinnen één voor één het paleis van de Sint binnentreden. “Ieder gezin had dan weer twee of drie kinderen mee”, vertelt Ben Boogaard van Comité Openbare Feesten Muiden na afloop. “We hadden een heel registratiesysteem om drukte te voorkomen, waardoor de dag lekker rustig verliep.”

Bij binnenkomst kwamen de kinderen eerst bij Bakpiet terecht, die nog druk in de weer was om pepernoten te bakken. De Discopiet was met een discofeestje gestart waar de kinderen lekker konden dansen, Gympieten gooiden met ballen en zelfs Gedichtpiet was aanwezig om ter plekke een gedichtje te rijmen. Als laatste konden de kinderen bij Sinterklaas en Hoofdpiet op bezoek. “Ze hadden echt quality-time met Sinterklaas en konden een paar minuten met hem kletsen”, vertelt Boogaard enthousiast.

Flink aanpoten

Het Comité Openbare Feesten moest de laatste dagen voor de bezoekjes aan Sinterklaas nog flink aanpoten. “We hadden alles al uitgedacht en gepland voor 15 november, maar dat kon toen niet door de strengere lockdown regels”, vertelt Boogaard. “Afgelopen weekend mocht het wel en hebben we alles in één week tijd overeind gezet. Dat was wel even een dingetje, maar het is gelukt.” 

Sinterklaas en zijn Pieten konden veilig op afstand de kinderen verwelkomen. Met cadeautjes en objecten zijn als het ware barricades ingericht, zodat de gasten op anderhalve meter afstand bleven.

Uit de krant