Afbeelding
Foto: PR

Themaochtend Bibliotheek Bussum over ontstaan van ‘t Gooise landschap

Cultureel

BUSSUM - Het Gooi is eigenlijk een fossiel ijstijdenlandschap. Bossen, heide en de Gooise dorpen doen lieflijk aan, maar schijn bedriegt. Net onder het oppervlak vinden we in de bodem de getuigen van machtige gletsjers, brede smeltwaterstromen en harde poolstormen. 

Hoe hebben deze geologische krachten het Gooise landschap gevormd? En wat gebeurde er vervolgens in het warmere holoceen, toen de zeespiegel ging stijgen en de lage landen rondom het Gooi ‘verdronken’?

Sander Koopman vertelt je hoe het landschap van het Gooi en omgeving door de tijd heen is gevormd, welke geologische processen hierbij een rol hebben gespeeld en wat je hiervan terugziet in de bodem en in het landschap. Vrijdag 4 december van 10.00 tot 12.00 uur in Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum.

Vooraf aanmelden

In verband met het maximum aantal bezoekers dat we per themaochtend kunnen ontvangen en om teleurstelling aan de deur te voorkomen is het vooraf aanmelden verplicht. 

Aanmelden kan online via de website www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie in de bibliotheek of telefonisch via onze helpdesk op 085-2085418 (op werkdagen van 10.00 tot 14.00 uur.)

Afmelden bij afwezigheid

Heb je je aangemeld voor een themaochtend, maar ben je niet in de gelegenheid om aanwezig te zijn? Meld je dan af bij de vestiging waar de themaochtend plaatsvindt.

Uit de krant