Sinterklaas en zijn Pieten waren verrast dat er geen zingende kinderen op het strand stonden om hen te verwelkomen.
Sinterklaas en zijn Pieten waren verrast dat er geen zingende kinderen op het strand stonden om hen te verwelkomen. Foto: Stichting Muiderbergse Feesten
video

Eerste aflevering Muiderbergse Sinterklaas-serie online

Cultureel

MUIDERBERG - Toen duidelijk werd dat er geen Sinterklaasintocht in Muiderberg, in welke vorm dan ook, mogelijk was, ging Stichting Muiderbergse Feesten meteen op zoek naar een alternatief. Het resultaat: een driedelige Sinterklaas-serie opgenomen in Muiderberg!

De eerste aflevering is vandaag op de basisscholen in het dorp bekeken en ook thuis te bewonderen. 


In het Speculaas Journaal komt ineens een belangrijk bericht binnen bij presentatrice Elsemiek: Sinterklaas en zijn Pieten zijn aangekomen in Muiderberg, maar het strand is verlaten. Er zijn geen zingende kinderen en er is geen muziek. In het dorp is het stil. Sinterklaas snapt er niks van, maar dan komt gelukkig verslaggeefster June Hoogcarspel van Muiderberg Nieuws het strand op. 

De volgende aflevering komt volgende week online. Sinterklaas en zijn metgezellen bezoeken een aantal herkenbare plekken, winkels en mensen in Muiderberg.

Creatieve inwoners

Stichting Muiderbergse Feesten heeft enorm hard gewerkt aan de serie, die in slechts twee draaidagen is opgenomen. De vele creatieve dorpsbewoners sloegen de handen in een: scenarioschrijver Michiel Stroink, cameraman Mladen Vekic, regisseur Wicher Vrolijk, regie-assistent/editor Jimmy Fock. Nathalie Wegman van Stichting Muiderbergse Feesten leidde alles in goede banen. 

Uit de krant