Afbeelding
Foto's: Gooi en meer

Gratis themaochtend over 75 jaar bevrijding door Ad van der Lee in bibliotheek Bussum

Cultureel

BUSSUM - Tijdens de themaochtend in de bibliotheek Gooi en meer aan het Wilhelminaplantsoen is vrijdag 16 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur Ad van der Lee te gast. Hij spreekt over 75 jaar bevrijding. 

“In het kader van 75 jaar bevrijding zal germanist Ad van der Lee aandacht besteden aan de oorzaken van de Tweede Wereldoorlog en de positie van Duitsland en Nederland in de 75 jaren erna. Aan de hand van belangrijke gebeurtenissen wordt door middel van teksten, film en muziek geduid wat vrijheid is en hoe dat in de toekomst behouden kan blijven”, vertelt Bapke Wiebols, programmamaker bij Gooi en meer.

(Tekst loopt verder onder de foto)

“Vorige week was Ad te gast in de Van Houtenkerk in Weesp. De mensen waren enthousiast. Een bezoeker reageerde: ‘Hij kon het goed vertellen en het was een mooie presentatie, met die beelden en liedjes’. Een aanrader dus”, zegt Bapke Wiebols, programmamaker bij Gooi en meer.

Vooraf aanmelden
In verband met COVID-19 en de 1,5 meter afstand tot elkaar is er een maximum aantal bezoekers die per themaochtend aanwezig kan zijn. Daarom is het aanmelden voor de themaochtend verplicht via www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie van de vestiging of telefonisch via nummer 085-2085418.

Uit de krant